Afscheid van de maan vanaf 3 juli in de filmtheaters

afscheid-van-de-maan

Vanaf 3 juli is de speelfilm Afscheid van de maan van scenarist en regisseur Dick Tuinder in de filmtheaters te zien. Afscheid van de maan speelt zich af tijdens de hete zomer van 1972. Wanneer de laatste man op de maan landt, wordt een jongen voor het eerst verliefd en verhuist vader naar de buurvrouw. 

Afscheid van de Maan
Het is 1972. Op de achtste verdieping van een galerijflat in een provinciestad zijn de jaren ’60 eindelijk doorgebroken. Wanneer kunstenares Loes (Pauline Greidanus) naast het gezin van de 12-jarige Duch komt wonen, verandert alles. Vader Bob (Marcel Hensema) verlaat zijn vrouw Piet (Lotte Proot) en trekt bij de kunstenares in. Duch houdt zich vast aan de twee grote interesses in zijn leven: de bemande missies naar de maan en knappe buurvrouw ‘tante’ Mary (Elise Schaap).

Wanneer bekend wordt dat NASA stopt met vluchten naar de maan, nadert een tijdperk haar einde. Zal het Duch lukken de liefde van de buurvrouw te winnen? Krijgt zijn moeder Piet haar gezin weer bij elkaar? Zal zijn vader Bob leren om met de nieuw verworven vrijheid om te gaan?
Afscheid van de maan geeft een nostalgisch en verontrustend beeld van de jaren ’70 in Nederland.

Afscheid van de maan was geselecteerd voor de Tiger Award Competitie op het International Film Festival Rotterdam 2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial