Boven is het Stil

Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen. Boven is het stil is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. De roman won vele nationale en internationale prijzen. Het boek is in meer dan twintig landen vertaald

Filmdetails:

Titel: Boven is het stil
Release: 25 april 2013
Genre: Drama
Regie: Nanouk Leopold

Acteurs:
Jeroen Willems
Henri Garcin
Wim Opbrouck
Lies Visschedijk
Loes Wouterson
Martijn Lakemeier


Boven is het stil opent Panorama Special van filmfestival Berlijn

De Nederlandse-Duitse coproductie Boven is het stil van Nanouk Leopold is geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn en opent de reeks Panorama Special op vrijdag 8 februari a.s. In het Panorama programma worden arthouse films vertoond die voor een breder publiek interessant zijn.

Boven is het stil zal vanaf 25 april in de Nederlandse filmtheaters te zien zijn.
Nanouk Leopold bewerkte voor haar nieuwe film zelf het scenario van de gelijknamige, en veelvuldig bekroonde roman van Gerbrand Bakker. Boven is het stil gaat over boerenzoon Helmer, die zijn bejaarde vader verzorgt maar een nieuw leven wil beginnen. De hoofdrol wordt gespeeld door de in december overleden Jeroen Willems. De overige rollen zijn voor Henri Garcin, Wim Opbrouck en Martijn Lakemeier.

Regie
Regisseur Nanouk Leopold die met haar eerdere films succes had op de festivals van Berlijn, Cannes en Toronto, won met Brownian Movement op het Nederlands Film Festival 2011 na zes nominaties twee Gouden Kalveren: voor Beste Regie en Beste Scenario.

Cast
Jeroen Willems overleed onverwacht in december 2012. De zeer geliefde acteur viel op met zijn vertolking van Jacques Brel in de solovoorstelling Brel. Hij werkte mee aan talloze films en series en vertolkte Pieter Jelles Troelstra in Nynke en Wim Sonneveld in de serie Bij ons in de Jordaan. Hij had één van de hoofdrollen in Stellenbosch en is momenteel te zien in de serie De ontmaskering van de vastgoedfraude
.

De film
Boven is het stil werd geproduceerd door Two Donkeys BV, een samenwerkingsverband tussen Circe Films en N279 Entertainment, in coproductie met de VPRO in Nederland en COIN Film in Duitsland. Stienette Bosklopper en Els Vandevorst zijn de producenten.

De film wordt gedistribueerd door Cinéart en zal vanaf 25 april 2013 in de bioscoop verschijnen. De film kreeg steun van het Nederlands Filmfonds, VPRO, Eurimages, CoBO, Film- und Medienstiftung NRW, DFFF, ZDF/3sat en MEDIA Programme of the European Union. De wereldrechten liggen bij Films Distribution te Parijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial