Filmdetails:

Duur: onbekend

Release: 14 maart 2013

Genre: Thriller

Regie: Bobby Boermans

Scenario: Robert A. Jansen

Camera: Ezra Reverda

Producent: 2CFILM

Acteurs:
Hannah Hoekstra
Robert de Hoog
Matthijs van de Sande-Bakhuijzen
Mark EeuwenTerug naar overzicht

Speelfilm: APP
Soms krijg je veel meer dan waar je om vraagt. De psychologie studente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) gaat na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn (Alex Hendrickx) verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld.
 
Ze is verslaafd aan app’s, social media en haar smartphone. Studente Sophie (Isis Cabolet) is haar beste vriendin en ze heeft een relatie met Daan (Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna dat een onbekende op haar smartphone een mysterieuze APP heeft geïnstalleerd, die een antwoord heeft op alle vragen die ze heeft. Niet alleen op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op die betrekking hebben op haar persoonlijk leven en dat van vrienden.
 
Als ze via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge en raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat het meer is dan een handige APP.


Bekijk de Trailer:

 

KARAKTERS IN APP

ANNA RIJNDERS (Hannah Hoekstra)
Anna (21) studeert psychologie. De eigenzinnige en stoere Anna is gehecht aan haar smartphone, die geen moment van haar zijde wijkt. Haar grootste zorg is haar jongere broer Stijn, die na een aanrijding aan dwarslaesie heeft opgelopen en revalideert. Als een duivelse APP opeens haar leven begint te beheersen, komt ook het leven van haar broer in gevaar en worden beiden meegesleurd in een huiveringwekkend en verraderlijk avontuur.

SOPHIE WELTS (Isis Cabolet)
Sophie (22) is de hartsvriendin van Anna. Ze kennen elkaar al sinds hun jeugd en zijn sindsdien onafscheidelijk. De extroverte Sophie is in karakter het tegenovergestelde van Anna. Ze is brutaal, uitbundig, bevlogen, maar heeft ook een gevoelige kant. Sophie neem haar studie niet heel serieus en geniet, hoewel zij een relatie heeft met de knappe barkeeper Daan, van de aandacht van mannen. Ook haar leven zal door de mysterieuze APP voorgoed veranderen.

TIM MAAS (Robert de Hoog)
Tim (24) studeert Informatica en woont in hetzelfde studentencomplex als Anna en Sophie. Hij is sociaal, slim en nieuwsgierig. Achter zijn slonzige, onverzorgde uiterlijk schuilt een introverte, sociale maar ook sentimentele jongeman. Tegelijkertijd heeft hij weinig vertrouwen in mensen en trekt zich het liefste terug achter zijn computer. Met zijn kennis hoopt Anna de APP te kunnen vernietigen.

STIJN RIJNDERS (Alex Hendrickx)
Stijn (19) is het jongere broertje van Anna. Hij heeft, ondanks het ongeluk waardoor hij niet meer kan lopen, een enorme veerkracht en blijft optimistisch over zijn herstel. De impulsieve Stijn heeft een hechte relatie met zijn oudere zus Anna en kijkt op tegen haar. Hij realiseert zich niet dat de boosaardige APP ook plannen heeft met hem.

DAAN THIJSSE (Matthijs van de Sande Bakhuyzen)
DAAN THIJSSE (Daan (23) is een spontane jonge barkeeper en is de vriend van Sophie. Hij is aantrekkelijk, charmant, nuchter en recht door zee. Met zijn nuchterheid houdt hij Sophie in balans, terwijl hij tegelijkertijd een dubbelleven erop nahoudt waar niemand iets vanaf weet .

IRIS
Ze is handig, slim en heeft een encyclopedisch geheugen, ze heeft op iedere vraag een antwoord. De herkomst van de ondoorgrondelijke IRIS is een groot mysterie. Als de hoofdpersonen met IRIS worden geconfronteerd, ontdekken ze ook een duistere en gevaarlijke kant heeft, die via het mobiele netwerk de geheimen van iedereen feilloos blootlegt en ze meesleept in een bloedstollende nachtmerrie.
.