Filmdetails:

Release:7 november 2013

Duur: 87 minuten

Genre: Drama

Regie:
Menno Meyjes

Producenten:
Hans de Weers, Maarten Swart & Reinout Oerlemans voor Eyeworks Film & TV Drama

Editor:
Michiel Reichwein


Acteurs:
Daan Schuurmans
Thekla Reuten
Kim van Kooten
Jacob Derwig

 Terug naar overzicht


Speelfilm: Het Diner
Serge weet iets, anders zou hij niet gereserveerd hebben in dit veel te chique restaurant. Babette weet ook iets, anders zou ze niet huilen. Als ze beiden maar niks tegen Claire zeggen, want die weet niks. En Paul..Paul weet alles.
 
De broers Serge (Daan Schuurmans), een politicus in de race voor het premierschap en Paul (Jacob Derwig), een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, Lohman, gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen?


Over de regisseur:
Menno Meyjes is een gerenommeerd schrijver en regisseur. Zo schreef hij onder meer de elfvoudig Oscargenomineerde film The Color Purple en werkte hij samen met regisseur Steven Spielberg aan de film Indiana Jones and the Last Crusade. In 2008 regisseerde Meyjes de film Manolete met Penélope Cruz en Adrien Brody in de hoofdrollen. Naast Menno Meyjes zal de Amerikaanse producent Cotty Chubb optreden als executive producer van Het Diner.