Duur: 90 minuten
Jaar: 2001
Genre: Drama

Regie: Eric Oosthoek
Scenario: Eric Oosthoek
Producent: Theorema Films
Camera: Wouter Suyderhoud
Montage: Peter Rump
Geluid: Ludo Keeris
Acteurs
Louis (jong) - Antonie Kamerling †
Louis (oud) - Kees Coolen
Liliane (jong) - Anna Rottier
Liliane (oud) - Jasperina de Jong
Daniel (jong) - Pieter van der Sman
Daniel (oud) - Hubert Damen
Daikha - Renée Fokker
Katelijne - Karen Van Parys

Verder met:
Renee Fokker
Karen Vanparys
Gonny Gaakeer
Jappe Claes
Senne Rouffaer
Cas Enklaar
Jos van Gorp
Arthur Boni
Marie VinckTerug naar overzicht

Saint Amour

Saint Amour is voor een deel gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van de uitgetreden priester André Truyman. Truyman begon aan het eind van de jaren zestig als regulier priester een gevecht voor het recht op een relatie. Het werd een strijd met God, met zichzelf én met de Rooms Katholieke Kerk, waarin vrouwen en seksualiteit een belangrijke rol spelen.Het is 1969. Pater Louis (27) leeft in een klooster. Zijn priesterschap is voor hem een roeping. Wanneer echter zijn vriend en collega-priester Daniël (28) een verhouding met een vrouw begint, worden voor Louis vragen actueel die de rest van zijn leven zullen bepalen.
Waarom mag een priester geen normaal seksueel leven leiden, waarom mag hij geen intieme verhouding met een ander mens onderhouden? Louis komt in opstand tegen de Rooms Katholieke Kerk.

In 1973 leeft Louis buiten het klooster. Het toeval brengt hem in contact met een vrouw die hem de liefde leert kennen. Door zijn verhouding met Daikha begint Louis te begrijpen wat het betekent om van iemand te houden, om niet langer alleen te zijn.
In 1999 is de korte verhouding met Daikha vrijwel vergeten. Louis heeft de Kerk de rug toegekeerd en woont samen met zijn jeugdliefde Liliane. Dan komt er een bericht waardoor het leven van Louis voor de derde keer ingrijpend zal veranderen...

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
 
Geen video zichtbaar? Download dan Silverlight