Recensie: Eddy & Coby (One Night Stand)

One Night Stand reeks 9: Eddy & Coby
Regie: Jeroen Annokkee
Scenario: Marco Knijnenburg

Cast:
Cynthia Abma
Ton Kas
Roger Carvalho
Thomas Dudkiewicz
Ronald de Bruin
Lisa Groothof

Uitzending:
Zaterdag 3 januari 2015, 23.10 uur op NPO3

ons-eddy
Een overspelige huisvrouw, een op geld beluste personal trainer, een verlamde maffiabaas en een kettingzaag: drie geschifte personen, kortom een chaotische bende. Eddy & Coby zijn uit elkaar gegroeid. Eddy houdt zich voornamelijk bezig met duistere zaken terwijl zijn vrouw volledig opgaat in haar gezondheidsmanie en haar relatie met de veel jongere health coach Patrick. Als Eddy na een ongeluk met een dwarslaesie geheel verlamd uit het ziekenhuis komt om thuis te revalideren ontstaat er een onhoudbare driehoeksverhouding.

Onder aanvoering van haar gezondheidscoach Patrick jogt Coby door het bos om even later de lichamelijke oefening horizontaal voort te zetten op een ligstoel van het zwembad als ineens de telefoon gaat en ze de mededeling krijgt dat haar man Ed een ongeluk heeft gehad en in het ziekenhuis ligt. Deze gebeurtenis zorgt voor een grote verandering in het leven van het uitelkaar gegroeide stel.

Volledig gestrekt wordt Ed zijn kolossale villa ingereden en eist direct alle aandacht op. Hij kan niks meer maar hatelijke opmerkingen spuien gaat nog prima. Coby voelt zich van haar plaats verdreven en gekleineerd door haar invalide echtgenoot en komt daardoor ‘s nachts in de verleiding om hem naar de eeuwige jachtvelden te sturen wat ze toch maar niet doorzet. Als ze wegloopt, doet hij zijn ogen open…

En dan is er Patrick nog die de ene na de andere bestelling plaatst op vertoon van haar creditcard. Op een dag scheurt hij zelfs met een reusachtige quad over het getrimde gazon. Als hij op een ochtend druipend uit het zwembad komt ontmoet hij Eddy die hem wel mag, klaarblijkelijk.

Zo ontstaat er een potsierlijke menage a trois waarin Eddy alle aandacht naar zich toetrekt en zijn lakeien precies laat doen wat hij ze opdraagt. Behalve zijn vrouw Coby. Die gaat haar eigen gang, en hoe!

Deze bitterzoete komedie wordt vooral gedomineerd door steracteur Ton Kas (Matterhorn) die in plat Amsterdams zijn visie op het gebeuren laat zien. Cynthia Abma geeft hem op haar manier stevig tegenspel als zijn overspelige echtgenote.

Hoe moet dit aflopen vraag je je al kijkend af? Wel op een verrassende manier die je nooit gedacht had. Dus, kijken en vooral genieten van dit schitterende spel.

Recensie:
Geert Gielissen

Meer informatie over Eddy & Coby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial