SPEELFILMS 2010 | SPEELFILM 2011 | SPEELFILM 2012 | SPEELFILM 2013 | SPEELFILM 2014

Speelfilm releases 2014:

 

KENAU
Regie: Maarten Treurniet

Release: 6 maart 2014

Heroïsch drama over Kenau, de strijdbare vrouw die na het verlies van haar jongste dochter besluit met een vrouwenleger de wapens op te pakken tegen het Spaanse leger.

 

 

IN JOUW NAAM
Regie: Marco van Geffen

Release: maart 2014

In jouw naam vertelt het verhaal van een normaal, gelukkig stel dat volledig uit koers raakt als hun pasgeboren kind onverwacht overlijdt. Wanneer de vrouw opnieuw zwanger raakt, kan haar man daar geen invulling aan geven en ziet hij nog maar één oplossing…

 

HARTENSTRAAT
Regie: Sanne Vogel

Release: 13 maart 2014

VDeze sprankelende romantische feelgood komedie speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit dorpje in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob. De enige die niet op zoek is naar liefde, is Daan. Hij woont hier met zijn dochter Saar in de Hartenstraat, waar hij zijn een eigen zaak als traiteur heeft.

 

LUCIA DE B
Regie: Paula van der Oest

Release: 3 april 2014

DLucia de Berk (Schluter) is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith (Harmsen) krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau.

 

DE POEL
Regie: Chris W. Mitchell

Release: april 2014

SIn DE POEL gaan twee gezinnen wildkamperen aan de oevers van een idyllisch bosmeertje, ver weg van de alledaagse drukte. Al snel blijkt dat een mysterieuze kracht, die in het meertje huist, het gezelschap niet meer wil laten gaan. Rotting en bederf slaan toe, en vervolgens ook waanzin en moord.

 

SUPERNOVA
Regie: Tamar van den Dop

Release: 10 april 2014

IMeis woont met haar ouders en oma in de bocht van de weg. Ze droomt van een groots en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. Supernova gaat over de zoektocht van Meis naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

 

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON
Regie: Ineke Houtman

Release: 10 april 2014

HHet Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West-Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe televisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.

 


 

STUK!
Regie: Steven de Jong

Release: mei 2014

Ze wordt getreiterd, aangerand en gruwelijk gepest. Misschien omdat ze moeders mooiste niet is. Misschien omdat ze zich niet volgens de laatste mode kleedt. Misschien omdat ze vreemd is geworden na de scheiding van haar ouders of misschien omdat er altijd wel iemand als pispaal moet dienen. Elizabeth(18) heeft het er moeilijk mee... vooral omdat de leukste jongen van school -Alec haar nauwelijks ziet staan. Die heeft alleen oog voor de bloedmooie Riley.

 

HEKSEN BESTAAN NIET
Regie: Aramis Tatu

Release: 18 juni 2014

Ergens tussen hemel en aarde komt bij volle maan een geheime heksenraad bijeen. Deze raad bestaat uit vijf Sterrenheksen die de wereld behoedt tegen het kwaad. Concuela, één van de vijf sterrenheksen, heeft echter slechte bedoelingen. Zij wil chaos creëren door het voor altijd donker te laten worden op aarde

 

NENA
Regie: Saskia Diesing

Release: juni 2014

Als de zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader is ze tot op het bot gekwetst door zijn doodswens. Tegelijkertijd wordt ze voor het eerst van haar leven hevig verliefd op Carlo, wiens vader net uit de kast is. Onttrokken aan het oog van de volwassenen - die worstelen met mislukte huwelijken, nieuwe liefdes en de ondraaglijkheid van de aftakeling – verkennen ze de mogelijkheden en grenzen van hun vriendschap, liefde en seksualiteit. Maar terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt, beseft Nena dat het bestaan voor haar vader steeds uitzichtlozer wordt.

 

OORLOGSGEHEIMEN
Regie: Dennis Bots

Release: n.n.b

1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische Zuid-Limburgse dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet en die van Lambert worden lid van de NSB. Dan komt ook nog Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert , maar ook z’n hele gezin te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beiden te redden.

 

WIPLALA
Regie: Tim Oliehoek

Release: kerst 2014

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf is, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?

 

Films 2014

 

HEMEL OP AARDE
Regie: Pieter Kuijpers

Release: 9 januari 2014

De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Hemel op Aarde is een ontroerend, romantisch drama. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot.

  AFSCHEID VAN DE MAAN (Oversteek)
Regie: Dick Tuinder

Release: 29 januari 2014

Het is de hete zomer van 1972, NASA zal stoppen met zijn bemande vluchten naar de maan. Op de achtste verdieping van een torenflat aan de rand van een provinciestad in Nederland zijn de jaren ’60 eindelijk doorgebroken. Verandering hangt in de lucht en wordt concreet wanneer een nieuwe bewoonster, de kunstenares Loes, op de galerij komt wonen.

 

 

TOSCAANSE BRUILOFT
Regie: Johan Nijenhuis

Release: 29 januari 2014

BIn een klassieke villa in het zonovergoten Italië runt Sanne samen met haar vader en stiefmoeder de trouwlocatie Casa Matrimonio. Het landgoed ligt in Toscane. Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Villa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar... twee keer..

 

KANKERLIJERS
Regie: Lodewijk Crijns

Release: 12 februari 2014

Nick (Massimo Pesik), Iwan (Jasha Rudge) en Olivier (Gijs Blom) zijn drie vrienden die net als hun leeftijdsgenoten graag lol maken en kattenkwaad uithalen. Er is echter één verschil: alle drie hebben ze kanker en liggen ze op de afdeling kinderoncologie van een ziekenhuis. Ondanks hun situatie vermaken de jongens zich uitstekend met elkaar, zeker als de prachtige Gina op de afdeling wordt opgenomen…