Speelfilms 2015

onderhethart

ONDER HET HART
Regie: Nicole van Kilsdonk

Release: 15 januari 2015

De 37-jarige Masha krijgt een liefdesrelatie met Luuk, vader van twee kinderen en net gescheiden. Niets lijkt hen in de weg te staan, totdat Luuk plots ongeneeslijk ziek is en Masha opeens ‘statusloos’ blijkt. De ex van Luuk en zijn kinderen willen ook voor hem zorgen en claimen hem. Een schrijnende liefde waarin alle verhoudingen opnieuw moeten worden onderzocht

Filmpagina Onder het Hart


homies
HOMIES
Regie: Jon Karthaus
Release: 22 januari 2015

Homies is een hilarische komedie over vier vrienden, die in de meest absurde situaties terechtkomen. Een film van Jon Karthaus over humor, een beetje liefde, maar vooral vriendschap.

Filmpagina Homies


michiel_de_ruyter_filmposter
MICHIEL DE RUYTER

Regie: Roel Reiné
Release: 29 januari 2015

Intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot en de dubieuze rol van de Oranjes.

Filmpagina Michiel de Ruyter


jack-bestelt-een-broertje
JACK BESTELT EEN BROERTJE
Regie: Anne de Clercq
Release: 4 februari 2015

Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan slecht alleen zijn. Jacks grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet, hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil.


filmposter Boy 7 - Hollandse Film

BOY 7
Regie: Lourens Blok

Release: 19 februari 2015

In de spannende film Boy 7 wordt Sam (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) midden in een drukke metro wakker en weet hij niet hoe hij daar terecht is gekomen. Hij weet zelfs niet hoe hij heet. Sam is zijn geheugen kwijt. In de metro ontmoet hij Lara (Ella June Henrard), zij heeft hetzelfde. Samen beginnen ze aan een gevaarlijke zoektocht naar hun identiteit.

Filmpagina Boy 7


tussen10en12

TUSSEN 10 EN 12
Regie: Peter Hoogendoorn

Release: 26 maart 2015

Op een zomerochtend tussen tien en twaalf, komt het leven van een familie tot stilstand terwijl de wereld om hen heen onverbiddelijk doorgaat.

Filmpagina Tussen 10 en 12


ontsnapping-filmposter

DE ONTSNAPPING
Regie: Ineke Houtman

Release: 26 maart 2015

De Ontsnapping, naar de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen, vertelt het verhaal van Julia, een vrouw die uit de sleur van het gezinsleven breekt en haar geluk hoopt terug te vinden in zonnig Portugal.

Filmpagina De Ontsnapping


bloed-zweet-tranen

Bloed, Zweet en Tranen
Regie: Diederick Koopal
Release: 02-04-2015


kidnep
KIDNEP
Regie: Diederik Ebbinge
Release: 22 april 2015

Een verhaal over de gekke band die ontstaat tussen ontvoerder Fred (Martin van Waardenberg – De Marathon, Loenatik) en het rijkeluiskindje Bo (Teun Stokkel).


boskampis

DE BOSKAMPI’S
Regie: Arne Toonen
Release: 29 april 2015

Rik Boskamp (Thor Braun), zoon van een sullige boekhouder, wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader (Henry van Loon) in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Het plan werkt! Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen nu nog vol houden? De Boskampi’s is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Marjon Hoffman.


ventoux

VENTOUX
Regie: Nicole van Kilsdonk
Release: 14 mei 2015

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen.


Filmpagina VENTOUX


de-surpise

De Surprise
Regie: Mike van Diem
Release: 21-05-2015

Multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) wordt voor het eerst in zijn leven verliefd op de mooie Anne (Georgina Verbaan). Voor het eerst lijkt het leven hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk…


de-masters
De Masters
Regie: Ruud Schuurman
Release: 21-05-2015

Het verhaal van deze energieke en hilarische komedie draait om vier jeugdvrienden die ooit de rapgroep De Masters vormden en jaren later nog één allerlaatstegooi naar roem doen.


svb
Schneider vs. Bax
Regie: Alex van Warmerdam
Release: 28-05-2015

Schneider vs. Bax is de nieuwe film van Alex Van Warmerdam (o.a. Borgman, Ober, De Noordelingen) met onder andere Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam en Maria Kraakman.


zomer-filmposter

ZOMER
Regie: Colette Bothof
Release: 4 juni 2015

De zestienjarige Anne groeit op in een klein dorp tussen de uitgestrekte velden waar de overal aanwezige energiecentrale het landschap bepaalt. Het is een lange, hete zomer en Anne en haar vriendengroep brengen hun dagen door met rondlummelen en jakkeren over landwegen. Het is een tijd van avontuur, ontluikende seksualiteit en de eerste stappen naar volwassenheid.


rendezvous
RENDEZ-VOUS
Regie: Antoinette Beumer
Release: 4 juni 2015

In Rendez-vous gooit Simone (Loes Haverkort) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen, daarvan een chambre d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een spannende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel (Pierre Boulanger). Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter (Peter Paul Muller), maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.


apenstreken
APENSTREKEN
Regie: Johan Nijenhuis
Release: 10 juni 2015

Het leesplankje komt deze zomer tot leven in de eerste Nederlandse kinderfilm in 3D en is een ondeugend en leerzaam filmavontuur bomvol boerderijdieren.


eisenstein
Eisenstein in Guanajuato
Regie: Peter Greenaway
Release: 18 juni 2015

Eisenstein in Guanajuato verkent de geest van een creatief genie die gedurende tien dagen vol passie in Mexico zijn begeertes en angst voor de liefde, seks en dood onder ogen ziet.


spangas-in-actie
SPANGAS IN ACTIE
Regie: Jop de Vries
Release: 18 juni 2015

De vriendschap van Raaf (Lennart Timmerman) en Abel (Ricardo Blei) komt onder druk te staan wanneer het Spangalis College wordt gesloten en de leerlingen verspreid zullen worden over andere scholen. In hun strijd om dit te voorkomen besluit de vriendengroep het schoolgebouw te bezetten. Dat gaat niet volgens plan. En als Raaf en Abel daarbij flink ruzie krijgen, ontstaan er twee kampen binnen de hechte vriendengroep. Pas nadat het helemaal uit de hand loopt, beseffen ze wat de waarde van vriendschap eigenlijk is.PRINS
Regie: Sam de Jong
Release: 25 juni 2015

De film volgt hoofdpersoon Ayoub op weg naar volwassenheid en zijn zoektocht naar bevestiging en liefde van het mooiste meisje uit de buurt: Laura. Onderweg raakt hij de weg kwijt en belandt op het criminele pad. Hij komt in contact met de grootste gangster uit de buurt: de Lamborghini-rijdende Kalpa (gespeeld door rapper Freddy Tratlehner, De Jeugd van Tegenwoordig). Ayoub moet een keuze maken die zijn leven voorgoed zal veranderen: kiest hij voor macht of liefde?

Speelfilm Prins krijgt een US-release


de_reunie
DE REUNIE
Regie: Menno Meyjes

Release: 16 juli 2015

De Reunië is de spannende psychologische thriller van deze zomer, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Simone van der Vlugt met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Daan Schuurmans.

Filmpagin De Reunie


een dag in het jaar
EEN DAG IN HET JAAR
Regie: Margot Schaap
Release: 27 augustus 2015

Misha, Seb en Yvonne verlaten een Oud&Nieuw feest en beginnen een nachtelijke wandeling door Amsterdam zonder te weten waar ze naar op weg zijn. Verbonden door het verlies van hun broer, vriend en eerste liefde, vertragen ze de tijd: terwijl zij hun tocht als 24 uur ervaren, gaat in feite een heel jaar voorbij.

Filmpagina Een dag in ‘t jaar


kat-en-muis
KAT EN MUIS
Regie: Victor Nieuwenhuijs , Maartje Seyferth
Release: 10 september 2015

Belle, een jong meisje, groeit op tussen de ruïnes van een gebeurtenis uit haar verre verleden. Van geen schuld bewust fietst ze door de verlaten en romantische korenvelden rond het kleine gehucht waar ze leeft. Maar dan ontdekt ze haar schaamtevolle familie geschiedenis die ten grondslag ligt aan haar bestaan. Haar onschuldige liefde voor haar vriendje Max worden bedreigd door een onverklaarbare spanning en dreiging vanuit de gemeenschap. Door de dood van haar tante, bij wie ze woont, herbeleeft Belle haar verdrongen herinneringen en raakt ze verstrikt in haar emoties. Wanneer haar moeder ten tonele verschijnt is er geen weg terug.


Schone handen
SCHONE HANDEN
Regie: Tjebbo Penning
Release: 10 september 2015

Schone Handen is een spannend misdaaddrama. Sylvia (Thekla Reuten) heeft te lang weggekeken als de bloeiende drugshandel van haar man Eddie (Jeroen van Koningsbrugge) aan bod kwam. Als alles fout dreigt te lopen probeert Sylvia haar jonge kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Eddie zal nergens voor terugdeinzen om haar binnen de ‘familie’ te houden.

Filmpagina Schone Handen


j.kessels
J. KESSELS
Regie: Erik de Bruyn
Release: 1 oktober 2015

J. Kessels is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Filmpagina J. Kessels

J. KESSELS openingsfilm Nederlands Film Festival 2015


keet-en-koen
Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan
Regie: Annemarie Mooren
Release: 7 oktober 2015

In Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan gaan Keet en Koen, de entertainers van een pretpark, op zoek naar de vermiste Bassie en Adriaan.


popoz
POPOZ
Regie: Martijn Smits , Erwin van den Eshof
Release: 8 oktober 2015

In Twee rechercheurs genaamd Ivo en Randy en hun stagiair Coco die op onvoorspelbare en vaak absurde wijze de criminaliteit te lijf gaan. Ondanks dat Ivo en Randy serieuze rechercheurs zijn, vloeken ze, gebruiken ze drugs en geweld en schuwen ze niet om hun stagiair neer te schieten. Ze zijn afwisselend lui, wraakzuchtig, wellustig of jaloers! De rol van Ivo wordt gespeeld door Huub Smit (New Kids, Van God Los, de Pulpshow) en de rol van rechercheur Randy wordt vertolkt door Sergio Hasselbaink (Sonny Boy, Flikken Maastricht, Gewoon Geluk). Noel Deelen (Kill Zombie) speelt de stagiair.

[bol_product_links block_id=”bol_56507ce41cd75_selected-products” products=”9200000049989986,9200000047394355″ name=”popoz” sub_id=”dvd” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


de_club_van_sinterklaas
De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes
Regie: Ruud Schuurman
Release: 14 oktober 2015

In dit nieuwe Sinterklaasavontuur worden de pieten onaangenaam verrast als blijkt dat de schoentjes van de kinderen die hun schoen zetten worden gestolen en zij de schuld krijgen.

[bol_product_links block_id=”bol_56507d61daff5_selected-products” products=”9200000049292885″ name=”sint” sub_id=”dvd” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


ja_ik_wil__43008854_ps_1_s-low
JA, IK WIL
Regie: Kees van Nieuwkerk
Release: 15 oktober 2015

In Ja, Ik Wil! ontmoeten we Roos (Elise Schaap), een mooie, leuke, succesvolle vrouw van begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen (o.a. Jeroen Spitzenberger en Manuel Broekman) en haar beste vriend (Thomas Cammaert). Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan (Martijn Lakemeier) mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt prompt als een blok voor de charmes van een aantrekkelijke arts (Thijs Römer). Men zegt wel: “Van een bruiloft komt een bruiloft”, maar is hij de ware Jacob tegen wie ze “Ja, ik wil!” zal zeggen? Ja, Ik Wil! is een hartverwarmende romcom van regisseur Kees van Nieuwkerk, die eerder verantwoordelijk was voor Pak van mijn Hart.

[bol_product_links block_id=”bol_5649075c67066_selected-products” products=”9200000050239462″ name=”ja ik wil” sub_id=”dvd” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


degrotezwaen
DE GROTE ZWAEN
Regie: Max Porcelijn
Release: 29 oktober 2015

De Amsterdamse schrijver Gerard F. Zwaen raakt eind jaren ’90 betrokken bij perikelen rond een hasj-importeur, een corrupte FIOD-rechercheur en een Rijksrechercheur…


the-paradise-suite
THE PARADISE SUITE
Regie: Joost van Ginkel
Release: 29 oktober 2015

The Paradise Suite iis een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de verschillende personen, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun buitenlandse afkomst. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en hoop aan de horizon doen gloren.


fashion-chicks
FASHION CHICKS
Regie: Jonathan Elbers
Release: 2 december 2015

Fashion Chicks gaat over mode, muziek, bloggen en de invloed van social media.

Esmee (gespeeld door Liza Sips) is een onzeker meisje dat onverwacht populair wordt met haar modeblog, en te maken krijgt met de modedirecteur Victoria Wolff (Victoria Koblenko) van Nederlands bekendste modebedrijf Wolff Fashion.

Filmpagina Fashion Chicks


hallo_bungalow
HALLO BUNGALOW
Regie: Anne de Clercq
Release: 3 december 2015

In het suffe vakantiepark De Lusthove werken drie vrouwen die hun leven meer dan zat zijn. Ze besluiten de criminele parkmanager te chanteren om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een ander leven. Hun baas blijkt een geducht tegenstander: hij schakelt een team low-budget huurmoordenaars in om zijn anonieme chanteerders te vinden. Onze drie heldinnen zullen alles op alles moeten zetten om dit te overleven, terwijl ze tegelijkertijd middenin het hoogseizoen zitten.

Filmpagina Hallo Bungalow


dummie_de_mummie
Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba
Regie: Pim van Hoeve
Release: 9 december 2015

Wanneer Dummie beseft dat hij nooit groot zal worden en dus ook geen koning, wil hij in ieder geval net zo beroemd worden als zijn farao-vader. Vol zelfvertrouwen doet hij mee aan een bijzondere wedstrijd. Ondertussen heeft zijn beste vriend Goos een ander plan. Ergens op aarde bevindt zich een geheimzinnig beeldje – de sfinx van Shakaba. Misschien kan dat machtige beeldje Dummie helpen?! Goos moet en zal het vinden. Maar… waar is het? Bomkak Dinges! Toch niet op de bodem van de zee?


mega_mindy
Mega Mindy vs. ROX
Regie: Matthias Temmermans
Release: 9 december 2015

In deze spannende avonturenfilm komen de Studio100 superhelden tegenover elkaar te staan door de sluwe trucs van nog een andere superheld: Waterman.


publieke-werken
PUBLIEKE WERKEN
Regie: Joram Lürsen
Release: 10 december 2015

Het boek vertelt over twee neven (Jacob Derwig en Gijs Scholten van Aschat) die aan het eind van de negentiende eeuw de kans grijpen boven hun sociale status uit te groeien. ‘Dat thema speelt anno 2014 nog net zozeer als in 1888’, vindt producent Van Gestel, die eerder hits als ‘Alles is Liefde’ en ‘Zwartboek’ maakte. ‘We zien in de media iedere dag soortgelijke mannen langskomen die zich groter willen voordoen dan ze zijn. Dit wordt een moderne filmklassieker, in het spoor van bijvoorbeeld ‘Karakter’.’

Filmpagina Publieke Werken


bon-bini-hollandse-film
BON BINI HOLLAND
Regie: Jelle de Jonge
Release: 10 december 2015

Bon Bini Holland is een onbeskoft grappige komedie van regisseur Jelle de Jonge met meerdere glansrollen voor Jandino Asporaat.

Filmpagina Bon Bini Holland


mannenharten2
MANNENHARTEN 2
Regie: Mark de Cloe
Release: 17 december 2015

Er is veel veranderd in de levens van onze mannen, maar ook in Mannenharten 2 blijkt de liefde weer alles behalve een sprookje.

DVD MANNENHARTEN 1

[bol_product_links block_id=”bol_5650820e7b51d_selected-products” products=”9200000022506924″ name=”mannenharten1″ sub_id=”dvd” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Films 2016 |Films 2015 |Films 2014 | Films 2013 | Films 2012 | Films 2011

Een gedachte over “Speelfilms 2015

  • 4 oktober 2015 om 19:46
    Permalink

    Heel jammer dat echte filmmakers ontbreken, dit kan je eigenlijk niet een echte Nederlandse festival noemen! Je moet een naam hebben, maar er word niet gekeken naar het budget of de kwaliteit, kans gemist voor cinema en TV.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial