Uitzending Telefilms 2014

Telefilms voor de jeugd vanaf zondag 19 januari bij Zappbios op Nederland 3

Telefilm

Onderstaand de uitzendtijden van en korte informatie over de nieuwe reeks Telefilms. Vanaf zondag 19 januari 2014 zijn ze wekelijks vanaf 9.00 uur te zien bij Zappbios op Nederland 3. Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. Voor 2014 is gekozen voor jeugdfilms. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project.

zo 19 jan, 9.00 uur: KRIS KRAS
Een hilarische en ontroerende roadmovie van David Grifhorst (regie) en Susan Stam (scenario). Met gescheiden, werkende ouders heeft de kibbelende tweeling Jurre en Kiki (8 jaar) één echt thuis, bij opa. Tot ze met moeder naar Ibiza verhuizen. Als ze horen dat opa een ongeluk heeft gehad en zijn huis te koop wordt gezet, willen ze voor hem zorgen. Op reis door Europa ontmoeten ze bijzondere mensen en leren ze elkaar beter kennen. Maar zijn ze op tijd om de verkoop tegen te houden?

Cast: Kamiel van Ophem, Yentl Meijer, Kim Pieters, Tjebbo Gerritsma, Tom Jansen en gastrollen van o.a. Erik de Vogel, Caroline de Bruijn en Victor Reinier.
Producent: Endemol
Omroep: TROS

zo 26 jan, 9.00 uur: BOUWDORP
Een familiefilm van Margien Rogaar (regie) en Tijs van Marle (scenario). Bas en Ziggy, allebei twaalf jaar, zijn de beste vrienden. Na de basisschool gaat Ziggy naar het gymnasium en Bas naar het VMBO Houtbewerking. Het maakt de jongens niet uit. Ook na de grote vakantie zullen ze vrienden blijven. Tijdens de vakantie doen ze zoals altijd mee aan het huttenbouwdorp. Maar deze keer verloopt dat niet zonder problemen en komen Bas en Ziggy recht tegenover elkaar te staan.

Cast: Kees Nieuwerf, Julian Ras, Roeland Fernhout, Maria Kraakman, Carola Arons, Mara van Vlijmen, Jeroen de Man. Producent: Pupkin Film
Omroep: EO

zo 2 feb, 9.00 uur: T.I.M.
De elfjarige Tibor heeft maar één vriend: zijn stokoude huishoudrobot T.I.M. Als zijn vader de slecht functionerende robot vervangt, redt Tibor T.I.M. van de sloop. Samen gaan ze op zoek naar de mythische robotmaker Hector Sammler, die volgens de legende in het hoge noorden in een oude vuurtoren woont. Tijdens hun avontuurlijke tocht door een onbekende wereld, valt T.I.M. steeds verder uit elkaar en rijst de vraag of ze Hector wel op tijd zullen bereiken.

Cast: Dyon Wilkens, Abdelhadi Baaddi, Bas Keijzer, Claudia Kanne, Ernst Löw, Tim de Zwart, Eva van der Gucht, e.a. Producent: Dutch Mountain Movies
Omroep: AVRO

zo 9 feb, 9.00 uur: JONGENS
Een zomerse film over de liefde van Mischa Kamp (regie), Chris Westendorp en Jaap Peter Enderlé (scenario). Na de dood van hun moeder wonen Sieger (16 jaar) en zijn oudere broer Eddy samen met hun vader Theo. De opstandige Eddy wil graag motorcrossen, maar mag dat niet van zijn bezorgde vader. Sieger doet fanatiek aan atletiek. Bij de trainingen ontmoet hij hoogspringer Marc. Terwijl om hem heen nieuwe liefdes opbloeien, ontdekt ook Sieger de liefde.

Cast: Gijs Blom, Ko Zandvliet, Jonas Smulders, Ton Kas, Ferdi Stofmeel, Julia Akkermans, e.a.
Producent: Pupkin Film
Omroep: NTR

zo 16 feb, 9.00 uur: RABARBER
Een film over een patchwork gezin van Mark de Cloe (regie) en Maarten Lebens (scenario). Winnie en Siem leren elkaar kennen als Siems vader en Winnie’s moeder verliefd worden op elkaar. De tieners kunnen het al snel goed met elkaar vinden en maken zich dan ook zorgen als hun ouders steeds meer kibbelen. Om te voorkomen dat ze uit elkaar gaan besluiten de kinderen voor hen een instructiefilm te maken met relatietips. Daarbij groeien ze zelf steeds dichter naar elkaar toe.

Cast: Nina Wyss, Thor Braun, Fockeline Ouwerkerk, Korneel Evers, Guus Dam, Marcus Antonius, e.a.
Producent: NL Film
Omroep: KRO/NCRV

zo 23 feb, 9.00 uur:BANNEBROEK’S GOT TALENT
Een komedie van Pieter Kramer (regie) en Don Duyns (scenario) over de zucht naar roem bij kinderen en hun ambitieuze ouders. Max en Willy, allebei elf jaar, doen met een goochelact mee aan de talentenjacht in Bannebroek. Als Max denkt dat hij zonder Willy meer kans maakt op de hoofdprijs en de mooie Laura, laat hij zijn beste vriend vallen. Tijdens de finale blijkt Willy verdwenen. Wat doet Max? Kiest hij voor de wedstrijd of gaat hij op zoek naar zijn vriend?

Cast: Rory Mijnen, Lars Henckens, Imme Buesink, Pepijn Stoter, Arjan Ederveen, Bianca Krijgsman, Plien van Bennekom, e.a.
Producenten: Hazazah Pictures & Orange Film
Omroep: VPRO

3 gedachten over “Uitzending Telefilms 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial