15 jaar Kort! - 150 films - 1500 minuten filmplezier - Een unieke collectie korte films! 

Ter gelegenheid van het 15 jarig jubileum van Kort! zijn de films van de afgelopen 15 jaar gebundeld. Deze box toont een waaier aan genres, emoties en verhalen. Een parade aan veelbelovende en succesvolle acteurs en makers. Een must-have voor elke filmliefhebber.

KORT! 2012:

Sevilla
In de zomer van 2010 reizen de broers Ivar (20), Boris (22) en diens vriendin Kaat (22) op de bonnefooi naar de Spaanse stad Sevilla.

Meer info

Roken als een Turk
Het is feest, want Cihan, een Turkse jongen, gaat besneden worden. Hij beseft zelf niet zo goed wat hem te wachten staat, maar door de commentaren van zijn familie en vrienden raakt hij steeds meer doordrongen van het belang van de gebeurtenis

Meer info

Kansloos
Vier uur ’s nachts. Dertigers Sven en Iris staan onhandig op straat te zoenen. Ze hebben de hele avond lekker gedanst en willen de nacht bij elkaar doorbrengen.

Meer info

Dag meneer de Vries
Korte animatiefilm waarin de 93-jarige meneer de Vries zijn laatste dagen slijt voor het raam van zijn Waterlandse houten huisje. Tot een onverwachte boodschapper hem wakker schudt.

Meer info

No Vacancy
BSterk gestileerd, vervreemdend verhaal over een doofstomme nachtportier van een hotel waar vreemde dingen gebeuren. Steeds licht bijvoorbeeld een ‘no vacancy’-bordje op, terwijl alle sleutels gewoon aanwezig zijn.

Meer info

Man in pak
Licht-absurdistisch verhaal over een drukbezette, werkende moeder die er alleen voor staat als haar man het familie-uitje blijkt te zijn vergeten

Meer info

Arash
De uitgeprocedeerde asielzoeker Matthew wacht in het uitzetcentrum Schiphol-Oost op zijn vlucht terug naar Soedan. Maar als een medevluchteling, Arash, een wanhoopsdaad pleegt, krijgt Matthew opeens de kans te ontsnappen.

Meer info

Amstel
Het is nog heel vroeg in de ochtend als Maarten aan de Amstel de vrouw van zijn leven ontmoet. Helaas is de jongeman te bezopen om een zinnig woord uit te brengen.

Meer info

Show me Love
Na een hevige ruzie met haar ouders loopt Alize weg. Voor de nacht verstopt ze zich op het kleine parkeerplaatsje voor haar huis. Ze observeert haar ouders die denken dat hun dochter vermist is en zich de meest heftige scenario’s voorstellen.

Meer info

Wil
Wil (81) ligt op sterven. De oude vrouw is helemaal klaar voor de overgang, zo heeft ze al meerdere malen laten weten in het bijzijn van thuishulp Frank (31)

Meer info


2010

Bukowski
Dominique
G.
Heen en weer dag
Kattenkwaad
De maan is kapot
Mowgli en Fidel
The Palace
Het rijke verdriet
Suiker

 
2009

Vaderdag
Val dood
Pivot
Zwemparadijs
Arie
Met je mooie haren
Caresse
Kus
Juli
Sunset on a rooftop

 
2008

Akiko
De laatste dag
Brat
Salto Mortale
Succes
Terugweg
Over Vis & Revolutie
Dao
Ruwe honing
Vera

2007

Naar Anna
Balbezit
Weg
Koest
Zucht
Sahara
Sarah & hij
El Mourabbi
MissiePoo16
Ongezien

2006

Het Zusje
Birthday Boy
Naakt
Blondje
Penvriendin
Raak
Turkse Chick
Worst
De Getuige
 
2005

Dilemma
10 voor 2
Het Rijexamen
Geluk
Hof van Eden
Samual
Stilleven
Brommermeisje
Anna II
2004

Engel en Broer
Bezet
Dokter Vogel
11:59
Profs
La Ciambelle
Ver Weg
Electriek
Schat
 

2003

Long Distance
Dajo
De man in de linnenkast
Beet
Stop!
De regels van het vliegen
Vet!
Jigsaw
De grotten van Han van Vloten
Sale

2002

Rita Koeling
Nachtbijter
De Sluikrups
Babyphoned
Tonino
Bad Luck
Talmen
Roadkill
Bob
Chinese Muur

 
2001

Mercedes
Adriaans Plaag
Exit
Joymeal
R.I.P
Mis
Morgen
Flicka
Salt-Battle