Filmdetails:

Omroep: Tros

Producent: Eyeworks

Regie: Pieter van Rijn

Scenario:
Jan Harm Dekker & Henk Apotheker

Kijkwijzer:Acteurs:
Victor Reinier - Floris Wolfs
Angela Schijf - Eva van Dongen
Halina Reijn - Hannie de Groot
Jeroen Spitzenberger - Peer Walraven
Thom Hoffman - Mario Keize


Bestel de DVD van De OverloperFoto's: Dinand van der Wall

Terug naar overzicht

Telefilm: De Overloper


 

 
In Flikken Maastricht telefilm 'De Overloper', komt de relatie tussen Eva van Dongen en Floris Wolfs zwaar onder druk te staan. Wolfs zit in de gevangenis voor het stelen van vier miljoen euro overheidsgeld en Eva probeert hem te vergeten.

Maar als Wolfs door een vormfout eerder vrijkomt en zich aansluit bij een stel criminelen komen ze elkaar, als opponenten weer tegen in een wereld waarin niet alles is wat het lijkt. En waar vertrouwen van levensbelang blijkt.

 

Angela Schijf speelt rechercheur Eva van Dongen, haar leven krijgt een andere wending als haar partner, Floris Wolfs verdacht wordt van het stelen van 4 miljoen euro overheidsgeld. Ze probeert Wolfs te vergeten en krijgt Hannie als partner, Hannie is een zeer kundige, maar zwijgzame rechercheur die regelmatig botst met Eva van Dongen, ze worden gevraagd voor een team dat opzoek is naar een frauduleuze Justitiemedewerker.
Victor Reinier speelt Floris Wolfs, en is een verdachte in de zaak van de verdwenen 4 miljoen euro overheidsgeld. Eva is klaar met hem en probeert hem te vergeten. Wolfs zit vast maar wordt door een vormfout in de rechtszaal vrijgesproken. Eenmaal op vrije voeten, is de wereld om hem heen verandert en komt hij in aanraking met criminelen. Hij maakt bij Mario Keizer gokschulden. Wanneer het helemaal mis gaat, merkt Wolfs dat vertrouwen tussen hem en Eva erg belangrijk is.
Thom Hoffman speelt Mario Keizer, een crimineel die zich beweegt in het raakvlak van boven- en onderwereld. Een charmeur, maar ook keihard en onverbiddelijk. Hij schermt zijn persoonlijke betrokkenheid bij de misdaden die hij laat plegen zo goed af, dat hij praktisch onaantastbaar is voor Justitie. Hij is een rolmodel voor de jonge leden van zijn groep, maar hij kan voor zijn ondergeschikten even meedogenloos zijn als voor zijn vijanden. Voormalig politieman Floris Wolfs is zo onverstandig om juist bij deze man gokschulden te maken.
Halina Reijn speelt Hannie de Groot, lid van een Rijksrechercheteam dat op zoek is naar een frauduleuze medewerker van Justitie. Hannie is een zeer kundige, maar zwijgzame rechercheur die regelmatig botst met Eva van Dongen, die haar als partner wordt opgedrongen.

Hannie laat Eva merken dat ze de ervaring en deskundigheid mist voor de klus waar ze bij betrokken is geraakt, en ze geeft onder vier ogen ruiterlijk toe dat ze Eva liever kwijt dan rijk is. Het conflict tussen beide vrouwen komt onverwacht tot uitbarsting.
Jeroen Spitzenberger speelt Peer Walraven, een ambitieuze Officier van Justitie die werkt in het team dat op zoek is naar de frauduleuze Justitiemedewerker. Hij is alles behalve een saaie ambtenaar, en Eva is zeer van hem gecharmeerd. Hij maakt zich sterk om haar bij het team te betrekken, en die hulp leidt tot een persoonlijke toenadering tussen hem en Eva.