Speelfilms 2017

Films 2018 | Films 2017 | Films 2016Films 2015 |Films 2014 | Films 2013 | Films 2012 | Films 2011

Nederlandse Speelfilms 2017:

5 Januari – HOW TO MEET A MERMAID
how_to_meet_a_mermaid_10000266_ps_1_s-low
In How To Meet a Mermaid verbindt de zee de levens van Rebecca, Lex en Miguel die zich afspelen in, op en onder het wateroppervlak. De zee is een psychopaat van het zuiverste water: zowel schoonheid als gevaar, vriend als vijand. Via de stemming van het water wordt de kijker deelgenoot van de twijfels, verdriet en moed van de hoofdpersonen die hulp zoeken bij de oceaan. Ook regisseur Coco Schrijber richt zich tot de oceaan voor antwoorden over haar verdwenen broer, maar hoe begripvol, krachtig of rustgevend de zee ook is, uiteindelijk is zij gewoon water en onverschillig voor onze vragen. Rebecca, Lex en Miguel en hun nabestaanden moeten zichzelf zien te redden. 


12 januari – BRIMSTONE
brimstone_48050676_ps_1_s-low

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.


19 Januari – STORM
storm_47042998_ps_2_s-low
Wat als je er opeens alleen voor staat en iedereen je vijand kan zijn? De 12-jarige Storm (Davy Gomez) raakt in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) een nieuwe klus aanneemt. Hij drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Storms moeder (Angela Schijf) vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben. Het veilige leventje van Storm komt op zijn kop te staan als Klaas op heterdaad wordt betrapt. Storm vlucht net op tijd weg met de originele briefletters en wordt het middelpunt van een klopjacht. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek als hij Marieke (Juna de Leeuw) ontmoet, een meisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont. In een race tegen de klok probeert Storm zijn vader te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Wat begint als een angstige vlucht, wordt een dappere strijd voor vrijheid. 


26 Januari – RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMANron_goossens_low-budget_stuntman_43008911_ps_1_s-low
Ron overleeft op spectaculaire wijze ternauwernood een dronkenmansactie. Als barman en beste vriend Peter het filmpje van de amateurstunt online zet, gaat het viral. Een impressario ziet een gat in de markt; hij wil Ron Goossens gaan verhuren als low budget stuntman. Ron is hier verre van gecharmeerd. Totdat hij er achter komt dat zijn vrouw Angela, de liefde van zijn leven, met zo’n beetje het hele dorp is vreemdgegaan. Ron wil haar, ondanks alles, niet kwijt en krijgt van Angela het ogenschijnlijk onmogelijke ultimatum. Als hij Nederlands meest succesvolle actrice Bo Maerten in bed weet te krijgen, dan blijft ze bij hem. We volgen deze held van een ‘stuntman’ in zijn alles verwoestende pogingen om Nederlands meest onbereikbare actrice te verleiden. 


2 Februari – DE ERFENIS
de_erfenis_12012100_ps_1_s-low
Daan van der Elsken is gewend om voor de camera te staan. Eerst was het de camera van zijn vader, de wereldberoemde fotograaf en cineast Ed van der Elsken, nu is het die van zijn beste vriend Joris Postema. Samen proberen ze grip te krijgen op Daans leven, door postuum de confrontatie met zijn vader aan te gaan. Daan ziet Ed – hij lijkt meer op hem dan hij zou willen – als hoofdoorzaak van de manische depressiviteit die hem al vijftien jaar teistert. Aan de hand van veelvuldig voorhanden zijnde foto’s en filmbeelden en ontmoetingen met betrokken familie en vrienden probeert Daan te doorgronden wat zijn vader aan hem heeft doorgegeven. Hij komt tot een verrassende ontdekking. 


2 maart – TUINTJE IN M’N HART
tuintje_in_mijn_hart_47043073_ps_1_s-low
Ooit waren ze de beste vrienden, maar sinds Axel (Leo Alkemade) Suriname en zijn familie inruilde voor Nederland heeft hij zijn broer Virgil (Edwin Jonker) nooit meer gesproken. Tot nu, want hun moeder (Beppie Melissen) roept de hele familie bij elkaar in haar pension. De toch al gespannen sfeer wordt er niet beter op als Axel en Virgil gelijk ruzie krijgen en Axels dochter Wonnie (Pip Pellens), die stage loopt in Paramaribo, zwanger blijkt. Axel gaat er vandoor, zijn vrouw (Fockeline Ouwerkerk) gaat met Virgil op pad om ‘m te vinden maar strandt bij het resort waar haar zus (Sanne Vogel) probeert Surinamers gezonder te laten eten. Alleen de eigenaar (Sergio IJssel) kan haar waarderen, tot frustratie van zijn vriendin (Sanne Langelaar). De chaos is compleet als de vader van Wonnie’s kind maar niet wordt gevonden, er goud in het spel blijkt te zijn en zowel Axel als Virgil en zijn schoonzus een wel erg tropisch avontuur beleven in de jungle…


23 Februari – IF THE SUN EXPLODES

IF_THE_SUN_POSTER-PRINT
Met rugzak en tent trekken de jonge Yara en Philippe langs verre wegen en vieren ze het leven en de vrijheid. Lyriek en realisme gaan hand in hand in deze grotendeels geïmproviseerde roadmovie. Zoenen en vrijen, ernstige gesprekken, onverwachte botsingen. Onder zomerzon en sterrenhemel komt niet alleen aan het licht hoe verliefd ze zijn, maar ook hoe ze verschillen. Philippe een rusteloze zoeker, Yara ogenschijnlijk meer bescheiden. Een dramatische gebeurtenis stelt hun relatie onverwacht op de proef.


2 maart – VERDWIJNEN
verdwijnen_36000348_st_1_s-low
VERDWIJNEN speelt zich af in het verlaten winterlandschap van Noorwegen. Het jaarlijkse bezoek van Roos (Rifka Lodeizen) aan haar moeder (Elsie de Brauw) is dit keer anders. Ze heeft slecht nieuws. Het verleden maakt het voor Roos echter onmogelijk dit te vertellen. Geholpen door haar halfbroertje en een oude liefde vinden de twee vrouwen toenadering en kan Roos haar volgende en onvermijdelijke stap zetten.


9 maart – ALBERTA

alberta_48050669_ps_1_s-low
Freek (Daniël Boissevain) heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta (Jamie Grant). Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn. En zo wordt zijn midlifecrisis een zenuwslopende affaire.

Filmpagina ALBERTA


23 Maart – HET VERLANGEN

het_verlangen_36000312_st_5_s-low
Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning. 


13 april – BROERS

broers-film

When Alexander suddenly leaves on a road trip to France, Lukas decides to join him as he’s been trailing his charismatic brother for his entire life. But during this journey he discovers that he finally has to go his own way, not knowing this decision would be so all-encompassing.

Broers is being realized within the Oversteek.


bella-donna-140
Bella Donna’s

Regie: Jon Karthaus
Release: 14 september 2017


inblue-hollandsefilm

In Blue
Regie: Jaap van Heusden
Release: 14 september 2017


Tulipani-Gijs-Naber
Tulipani
Regie: Mike van Diem

Release: 21 september 2017


 Dikkertje-Dap_film

Dikkertje Dap
Regie: Barbara Bredero
Release: 4 oktober 2017


Sinterklaas-Het-Gouden-Hoefijzer

Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer
Regie: Aram van de Rest
Release: 11 oktober 2017


Alles-voor-elkaar-filmposter

Alles voor Elkaar
Regie: Danny Stolker
Release: 12 oktober 2017


wegvanjou-filmposter

Weg van jou
Regie: Jelle de Jonge
Release: 12 oktober 2017


kleineijstijd-filmposter-hollandsefilm

Kleine ijstijd
Regie: Paula van der Oest
Release: 19 oktober 2017


oudeliefde-filmposter-hollandsefilm

Oude liefde
Regie: Nicole van Kilsdonk
Release: 2 november 2017


ohbaby-filmposter

Oh baby
Regie: Thomas Acda
Release: 9 november 2017

Vele hemels boven de zevende
Regie: Jan Matthys
Release: 30 november 2017

filmposter-slim-180
De Familie Slim
Regie: Roy Poortmans

Release: 6 december 2017

gekvangeluk-180

Gek van geluk
Regie: Johan Nijenhuis
Release: 7 december 2017

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial