Speelfilms 2014

Films 2016Films 2015 |Films 2014 | Films 2013 | Films 2012 | Films 2011

Verwachte Nederlandse Speelfilms 2014:

mees_kees_op_de_planken
MEES KEES OP KAMP
Regie: Barbara Bredero
Release: 3 december 2014

Na het succesvolle Mees Kees en Mees Kees op Kamp keert de leukste stagiair van Nederland terug met een derde deel.


gooische_vrouwen_2
GOOISCHE VROUWEN 2
Regie: Will Koopman
Release: 4 december 2014

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.


het_nieuwe_rijksmuseum_de_film_10000225_ps_1_s-low
HET NIEUWE RIJKSMUSEUM: DE FILM
Regie: Oeke Hoogendijk
Release: 11 december 2014

Het Nieuwe Rijksmuseum: De film volgt alles op de voet en maakt de kijker ooggetuige van een uniek stuk vaderlandse geschiedenis.


 Speelfilms 2014 overzicht:

hemel-op-aarde

HEMEL OP AARDE
Regie: Pieter Kuijpers
Release: 9 januari 2014

De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Hemel op Aarde is een ontroerend, romantisch drama. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot.


toscaanse_bruiloft

TOSCAANSE BRUILOFT
Regie: Johan Nijenhuis
Release: 29 januari 2014

BIn een klassieke villa in het zonovergoten Italië runt Sanne samen met haar vader en stiefmoeder de trouwlocatie Casa Matrimonio. Het landgoed ligt in Toscane. Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Villa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar… twee keer..


kankerlijers

KANKERLIJERS
Regie: Lodewijk Crijns
Release: 12 februari 2014

Nick (Massimo Pesik), Iwan (Jasha Rudge) en Olivier (Gijs Blom) zijn drie vrienden die net als hun leeftijdsgenoten graag lol maken en kattenkwaad uithalen. Er is echter één verschil: alle drie hebben ze kanker en liggen ze op de afdeling kinderoncologie van een ziekenhuis. Ondanks hun situatie vermaken de jongens zich uitstekend met elkaar, zeker als de prachtige Gina op de afdeling wordt opgenomen…


kenau

KENAU
Regie: Maarten Treurniet
Release: 6 maart 2014

Heroïsch drama over Kenau, de strijdbare vrouw die na het verlies van haar jongste dochter besluit met een vrouwenleger de wapens op te pakken tegen het Spaanse leger.


hartenstraat

HARTENSTRAAT
Regie: Sanne Vogel
Release: 13 maart 2014

VDeze sprankelende romantische feelgood komedie speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit dorpje in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob. De enige die niet op zoek is naar liefde, is Daan. Hij woont hier met zijn dochter Saar in de Hartenstraat, waar hij zijn een eigen zaak als traiteur heeft.


lucia-de-b

LUCIA DE B
Regie: Paula van der Oest
Release: 3 april 2014

DLucia de Berk (Schluter) is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith (Harmsen) krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau.


de_poel

DE POEL
Regie: Chris W. Mitchell
Release: april 2014

In DE POEL gaan twee gezinnen wildkamperen aan de oevers van een idyllisch bosmeertje, ver weg van de alledaagse drukte. Al snel blijkt dat een mysterieuze kracht, die in het meertje huist, het gezelschap niet meer wil laten gaan. Rotting en bederf slaan toe, en vervolgens ook waanzin en moord.


supernova

SUPERNOVA
Regie: Tamar van den Dop
Release: 10 april 2014

IMeis woont met haar ouders en oma in de bocht van de weg. Ze droomt van een groots en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. Supernova gaat over de zoektocht van Meis naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.


toen-was-geluk-heel-gewoon

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON
Regie: Ineke Houtman
Release: 10 april 2014

Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West-Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe televisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.


Stuk!
STUK!
Regie: Steven de Jong

Release: 11 juni 2014

Ze wordt getreiterd, aangerand en gruwelijk gepest. Misschien omdat ze moeders mooiste niet is. Misschien omdat ze zich niet volgens de laatste mode kleedt. Misschien omdat ze vreemd is geworden na de scheiding van haar ouders of misschien omdat er altijd wel iemand als pispaal moet dienen. Elizabeth(18) heeft het er moeilijk mee… vooral omdat de leukste jongen van school -Alec haar nauwelijks ziet staan. Die heeft alleen oog voor de bloedmooie Riley.


heksen_bestaan_niet
HEKSEN BESTAAN NIET
Regie: Aramis Tatu

Release: 18 juni 2014

Ergens tussen hemel en aarde komt bij volle maan een geheime heksenraad bijeen. Deze raad bestaat uit vijf Sterrenheksen die de wereld behoedt tegen het kwaad. Concuela, één van de vijf sterrenheksen, heeft echter slechte bedoelingen. Zij wil chaos creëren door het voor altijd donker te laten worden op aarde.


oorlogsgeheimen

OORLOGSGEHEIMEN
Regie: Dennis Bots

Release: 3 juli 2014

1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische Zuid-Limburgse dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet en die van Lambert worden lid van de NSB. Dan komt ook nog Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert , maar ook z’n hele gezin te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beiden te redden.

Bekijk de Filmpagina…


Afscheid van de maan_poster

AFSCHEID VAN DE MAAN (Oversteek)
Regie: Dick Tuinder
Release: 3 juli 2014

Het is de hete zomer van 1972, NASA zal stoppen met zijn bemande vluchten naar de maan. Op de achtste verdieping van een torenflat aan de rand van een provinciestad in Nederland zijn de jaren ’60 eindelijk doorgebroken. Verandering hangt in de lucht en wordt concreet wanneer een nieuwe bewoonster, de kunstenares Loes, op de galerij komt wonen.

Bekijk de Filmpagina…


loenatik_te_gek

LOENATIK, TE GEK
Regie: Johan Timmers
Release: 9 juli 2014

Deze zomer slaat de gekte toe bij de Loenatik als zuster Ten Hoeven is ontvoerd.


DE OVERGAVE
DE OVERGAVE
Regie: Paul Ruven
Release: 21 augustus 2014

Een romantisch erotische speelfilm gebaseerd op de roman De overgave van Floor van Renee van Amstel.

Bekijk de Filmpagina van De Overgave


Nena_filmposter

NENA
Regie: Saskia Diesing
Release: 11 september 2014

Als de zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader is ze tot op het bot gekwetst door zijn doodswens. Tegelijkertijd wordt ze voor het eerst van haar leven hevig verliefd op Carlo, wiens vader net uit de kast is. Onttrokken aan het oog van de volwassenen – die worstelen met mislukte huwelijken, nieuwe liefdes en de ondraaglijkheid van de aftakeling – verkennen ze de mogelijkheden en grenzen van hun vriendschap, liefde en seksualiteit. Maar terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt, beseft Nena dat het bestaan voor haar vader steeds uitzichtlozer wordt.

Bekijk de Filmpagina van NENA


bloedlink_nff_2014

BLOEDLINK (Openingsfilm Nederlands Film Festival 2014)
Regie: Joram Lürsen
Release: 25 september 2014

Bloedlink vertelt het verhaal van ex-gedetineerden Victor (Gernandt) en Rico (Kenzari) die een waterdicht plan hebben uitgewerkt om miljonairsdochter Laura Temming (Chronis) te ontvoeren. Als zij wordt gekidnapt en ondergebracht in een afgelegen en geluidsdichte ruimte, verschuift gaandeweg de onderlinge machtsverhouding. Wie is nu eigenlijk de dader en wie het slachtoffer?

Bekijk de Filmpagina van BLOEDLINK


PIJNSTILLERS

PIJNSTILLERS 
Regie: Tessa Schram
Release: 25 september 2014

CASPER (15) is opgegroeid bij zijn moeder MARIT (42) en hij heeft zijn vader BOB VAN LAREN nooit gekend. Casper wil zijn vader super graag ontmoeten, maar zijn moeder keurt het af. Volgens haar is Caspers vader een zwerver.

Bekijk de Filmpagina van PIJNSTILLERS


injouwnaam
IN JOUW NAAM
Regie: Marco van Geffen

Release: 31 december 2014

In jouw naam vertelt het verhaal van een normaal, gelukkig stel dat volledig uit koers raakt als hun pasgeboren kind onverwacht overlijdt. Wanneer de vrouw opnieuw zwanger raakt, kan haar man daar geen invulling aan geven en ziet hij nog maar één oplossing…


HET LEVEN VOLGENS NINO

HET LEVEN VOLGENS NONO (Openingsfilm Cinekid 2014)
Regie: Simone van Dusseldorp
Release: 15 oktober 2014

Het leven lacht de 8-jarige Nino toe totdat zijn moeder plots wegvalt. Vanaf dan gaat Nino totaal zijn eigen gang: hij gaat niet meer naar school, eet chips als ontbijt, slaapt in een tentje in de tuin en voetbalt met zijn konijn. Dit lijkt even leuk, maar zijn vader doet steeds vreemder en zijn broer is s’nachts op pad. Als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten, probeert hij samen met zijn beste vriend, het grappige en slimme konijn Bobby, het gezin weer bijeen te brengen.


pak_van_mijn_hart_filmposter

PAK VAN MIJN HART
Regie: Kees van Nieuwkerk
Release: 6 november 2014

Pak van mijn Hart is de feelgoodfilm voor de feestdagen! In de romantische komedie Pak van mijn hart runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) een kledingverhuurbedrijf en sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. 

Bekijk de Filmpagina van Pak van mijn hart


wiplala

WIPLALA
Regie: Tim Oliehoek
Release: 19 november 2014

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf is, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer ‘normaal’ worden?

SPEELFILMS 2015

Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter
Regie: Roel Reiné


Release: 12 februari 2015

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadpensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken met behulp van de Engelse koning Charles II. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen na de broertjes de Witt het volgende slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Acteurs:
Frank Lammers
Sanne Langelaar
Nils Verkooijen
Jada Borsato
Jan van Brakel
Barry Atsma
Lieke van Lexmond
Wendela Blicker
Roeland Fernhout
Charles Dance
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial