Abbey Hoes geselecteerd als Nederlandse Shooting Star tijdens Berlinale 2015

Abbey Hoes Shooting Star

Abbey Hoes Shooting Star

De Nederlandse actrice Abbey Hoes is geselecteerd om tijdens het International Film Festival Berlin 2015 (5 – 15 februari) deel te nemen aan het prestigieuze European Shooting Stars evenement dat voor de 18e keer wordt georganiseerd door European Film Promotion (EFP). Een internationale jury heeft uit 23 nominaties in totaal tien getalenteerde acteurs uitgekozen voor dit evenement dat plaatsvindt van 7 tot en met 10 februari.

De European Shooting Star Jury over Abbey Hoes: “Although she’s only 20, Abbey surprised us with the sheer breadth of her experience and the diverse shades of light and dark she has already mastered. Her film Nena, in which she plays the teenage daughter of a suicidal paraplegic, is the perfect showcase for those deep wells of assurance and maturity.”

Abbey Hoes is nog student aan de Theaterschool van Amsterdam en heeft al in verschillende tv-series en films gespeeld. Zo vertolkte ze onder andere de hoofdrol in de speelfilm Razend en had ze een vaste rol in de serie Feuten. Abbey speelde Maite in de korte film Maite was hier, die genomineerd werd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama. Onlangs heeft zij voor haar rol van Nena in de gelijknamige speelfilm een Gouden Kalf ontvangen in de categorie Beste Actrice.

In de bioscoopfilm Koning van Katoren, geregisseerd door Ben Sombogaart, bemachtigde Abbey de hoofdrol alsmede in de tv-film Nina Satana. Hiernaast heeft zij diverse bijrollen gespeeld zoals in Lover of Loser, Tirza en de met een Gouden Kalf bekroonde film Finnemans.

Op televisie was de actrice onder andere te zien in de populaire jeugdsoap SpangaS, in 2012: Het jaar Nul en in de mini-serie De ontmaskering van de vastgoedfraude.
Abbey heeft net de opnames voor de nieuwe serie Zwarte Tulp afgerond en zal in 2015 ook te zien zijn op televisie in Sneeuwwitje en in de feel good film Ventoux van Nicole van Kilsdonk, gebaseerd op het gelijknamige boek van Bert Wagendorp en de thriller De Ontsnapping, gebaseerd op de roman van Heleen van Royen.

Shooting Stars is een initiatief van European Film Promotion en heeft als doel de internationale loopbaan van jong Europees acteertalent te stimuleren. Tijdens hun debuut op de Berlinale zullen de acteurs en actrices gedurende drie dagen kunnen netwerken en daarbij meerdere kennismakingsessies hebben met agenten, casting directors en filmmakers en interviews doen met internationale media. Alle Shooting Stars krijgen een speciale persoonlijke prijs uitgereikt tijdens een rode loper-ceremonie.

Eerdere Nederlandse Shooting Stars waren onder andere Marwan Kenzari (Wolf, The Last Days of Emma Blank), Sylvia Hoeks (The Girl and Death, The Best Offer), Lotte Verbeek (Nothing Personal, The Throne), Halina Reijn (Black Book, Isabelle) en Fedja van Huêt (Character, Loft).

De overige negen Shooting Stars 2015 zijn: Joachim Fjelstrup (Denemarken), Jannis Niewöhner (Duitsland), Emmi Parviainen (Finland), Hera Hilmar (IJsland), Moe Dunford (Ierland), Aiste Dirziute (Litouwen), Natalia de Molina (Spanje), Sven Schelker (Zwitserland) en Maisie Williams (Verenigd Koninkrijk).

Enkele voormalige niet-Nederlandse Shooting Stars zijn de inmiddels wereldberoemde Daniel Craig, Daniel Brühl, Elio Germano, David Dencik, Carey Mulligan en Alicia Vikander.

Foto Abbey Hoes © Marieke van de Velde


[bol_product_links block_id=”bol_54b84ab32c072_selected-products” products=”1002004013304148,1002004013369038,1002004011580652″ name=”Abbey” sub_id=”Hoes-dvd” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”628″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like these

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial