BN’ers steunen nieuwe Nederlandse cinema

shortcutz

Op zondag 6 juli kwamen BN’ers uit de film- en televisiewereld samen voor Shortcutz Amsterdam, een project dat een platform biedt aan nieuw Nederlands filmtalent door het wekelijkse vertonen van korte films en het samenbrengen van beginnende en ervaren filmmakers en hun publiek.

De avond heeft tevens een crowdfunding component met als doel Shortcutz Amsterdam ook volgend seizoen te kunnen organiseren.

Acteur Tygo Gernandt, tevens ambassadeur van Shortcutz Amsterdam, zegt dat het initiatief “een platform is waar beginnende filmmakers gezien worden. Dit podium biedt een rijkdom aan nieuwe ideeën, verhalen, beelden en dus prachtige films die anders niet gezien zouden worden.”

Gernandt gaat zelf muziek draaien tijdens de avond samen met acteur en regisseur Hugo Metsers, producent en filmmaker Jan Doense en acteur en DJ Geza Weisz.

Ook zal de eerste filmveiling plaats vinden met artikelen uit Nederlandse films. Alle items worden gepresenteerd door regisseurs, acteurs of producenten.

Het volgende wordt geveild:

– De scenario’s ‘Tirza’ en ‘Süskind’
– De jurken van Katja Schuurman en Ellen Ten Damme in ‘No Trains, No Planes’
– Gerard Tholen’s (†) bril en zakdoek van ‘De Illusionist’ en ‘De Vliegende Hollander’
– Een veldflesk (WO II model) uit ‘De Zondagsjongen’
– Muntzaken uit ‘João en het Mes’ van George Sluizer
– Prothetisch hoofd van ‘Frankenstein’s Army’
– Handdoek gebruikt door Gijs Scholten van Aschat in De Poel
Tygo Gernandt’s jas in Van God Los
– Strandlaken van ‘Zomerhitte’

Al het ingezamelde geld met kaartverkoop en de veiling gaat naar het project. De crowdfunding campagnevideo wordt ook gepresenteerd tijdens de avond. De video is een oproep door Shortcutz Amsterdam Ambassadeur Tygo Gernandt: “Als je Shortcutz Amsterdam steunt, steun je de ‘nieuwe’ Nederlandse film.”

Shortcutz-feest-6-juli

Over Shortcutz Amsterdam

Shortcutz Amsterdam is het snelst groeiende filmplatform in Nederland met een jaarlijks publiek bereik van 1 miljoen mensen.

Sinds januari 2013 heeft Shortcutz Amsterdam meer dan 180 films of fragmenten van speelfilms vertoond en 100 gasten verwelkomd tijdens haar wekelijkse sessies.

Iedere maand wordt de beste film gekozen en in januari bekroont Shortcutz Amsterdam de beste film van het jaar in haar jaarlijks prijsuitreiking in Eye.

Door haar samenwerkingen zijn er 11 korte films van beginnende filmmakers die aan de Shortcutz Amsterdam competitie meedoen ook in Eye vertoond.  Maandwinnaars krijgen ook de kans om hun films te verkopen naar Shorts TV.

Tijdens de sessies zijn er ook tientallen samenwerkingen ontstaan tussen ervaren en beginnende filmmakers.

Ambassadeur

Tygo Gernandt (acteur)

Jury

Tygo Gernandt (acteur), George Sluizer (regisseur), Hanna Verboom (actrice), Jeroen Koolbergen (producent), Mijke de Jong (regisseur), Vincent van Ommen (acteur), Harmen Jalvingh (producent), Laser 3.14 (Street-artist), René Wolf (Eye), Jan Possels (Mediamatic), Alexander Tempel (Artists Not Armies), en Marko van Kampen (EU1).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial