Een volkomen verrassing

Amateurs maken professionele speelfilm

pascal

In Woerden wordt momenteel een speelfilm opgenomen onder de titel , Een Volkomen Verrassing’. Cast en crew bestaan vrijwel geheel uit amateurs aangevuld met een aantal belangeloos meewerkende BN’ers onder wie Sander Janson (Campinglife), Jeffrey Hamilton (Overspel), Elly de Graaf (GTST), castinggoeroe Harry Klooster, Patrick Martens (Zoop) e.a.

Een Volkomen Verrassing gaat over Arthur Verbeek, directeur van een middelgroot bedrijf die 63 jaar geworden is. Hij heeft besloten het bedrijf te verkopen om zich alleen nog aan zijn hobby’s golfen en exclusieve wijnen verzamelen te wijden. Op de dag van zijn verjaardag organiseert hij een intiem feestje met familie en vrienden. Die dag zal hij hen zijn besluit mededelen. Echter, hij aarzelt nog wat omdat hij de harde kritiek van zijn dominante eega Marie Louise vreest. Ze weet nog helemaal van niets en de mededeling over zijn plotselinge opstappen zal als een mokerslag neerkomen. En dat is nog niet alles want wat er dan gebeurt is voor iedereen: Een Volkomen Verrassing !

De productie  van deze film is opgezet door Woerdenaar Pascal Huibers die met deze film zijn debuut maakt. Hoewel hij continue aan de telefoon zit en de journaille in en uitloopt heeft hij voor Hollandse Film toch even tijd tussen de bedrijven door.

Hoe ben je op het idee gekomen dit script te gaan verfilmen?

Ik vind het onderwerp heel interessant maar het verhaal was iets te kort dus heb ik ’t langer gemaakt. Maar vooral de titel deed het!

Hoe heb je dit allemaal gefinancierd?

Doordat iedereen belangeloos meewerkt en door sponsoring. Toen ik mijn plannen in de locale media uitte stroomden de sponsors vanzelf toe. Vooral de Gemeente Woerden heeft me ondersteund en ruim baan gegeven.

Er zitten nogal wat BN’ers in de film. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Via Facebook maar vooral Harry Klooster heeft me geweldig geholpen. Er ze werken allemaal gratis mee. Zelfs de locaties hier in Woerden werken gratis mee. Geweldig is dat!

Hoe lang gaat je film worden?

We schatten ongeveer 50 minuten en de film zal in de bioscoop te zien zijn en ook nog vertoond worden op het  Nederlands Film Festival in Utrecht dit najaar.

En belangstelling van de media?

Overweldigend! Ik zat bij alle radio stations en ook de pers was ruim vertegenwoordigd. Aan publiciteit geen gebrek en er komen nog steeds bij.

Kan je dit allemaal wel aan? Het is toch een hele klus!

Ja, gelukkig heb ik een heel goed team om me heen die me veel werk uit handen neemt. Alleen had ik ’t niet gered.

Wanneer is de film klaar?

We mikken op oktober.

Het script voor Een Volkomen Verrassing is geschreven door Geert Gielissen (recensent Hollandse Film)

Foto: Pascal Huibers, producent van  Een Volkomen Verrassing in de ,directiekamer van Arthur Verbeek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial