Inspire Pictures koopt filmrechten van De Reünie én Het laatste offer

SimonevanderVlugtondertekeningcWimvanderVlugt.113717

De literaire thrillers De reünie en Het laatste offer van Simone van der Vlugt worden verfilmd, zo maken Ambo|Anthos uitgevers en rechten- en evenementenbureau Shared Stories bekend. De filmrechten van deze twee bestsellers zijn verkocht aan Inspire Pictures, die eerder betrokken was bij de totstandkoming van succesvolle films als De Marathon en Daglicht. Productiemaatschappij Column Film zal samen met Inspire Pictures de films produceren. Producent Gijs van de Westelaken is blij met de kans om deze zeer filmische bestsellers te verwerken tot een film. Column Film is bekend van grote publieksfilms als Gooische Vrouwen en De Verbouwing maar ook van veelgeprezen documentaires zoals Het Nieuwe Rijksmuseum.

Simone van der Vlugt: ‘Eén film zou al geweldig zijn, twee films is natuurlijk helemaal fantastisch. Ik verheug me op de samenwerking met Inspire Pictures en Column Film en ik kijk uit naar de eerste draaidag!’

Gijs van de Westelaken: ‘We hebben met veel plezier ervaren hoe succesvolle Nederlandse literaire thrillers met kwalitatief hoogstaande verfilmingen hun weg vinden naar een breed bioscooppubliek, en zijn ervan overtuigd dat dat met de boeken van Simone nu ook zal gaan gebeuren. ‘

In de zomer gaat de verfilming van De Reünie van start. Deze film, gedistribueerd door A-Film Benelux, zal in 2015 in de bioscoop draaien.

De Reünie
402.000 exemplaren verkocht
De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed… Toch voelt Sabine zich enorm schuldig, misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine met Isabel mee naar huis was gefietst die bewuste dag… Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd terug. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.

Het laatste offer
192.000 exemplaren verkocht
In Het laatste offer zullen een vermiste archeoloog, een belangrijke archeologische ontdekking in Egypte en een geheim dat de wereld versteld zal doen staan Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten. Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt. Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn. De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat was zijn functie? Waar is hij gebleven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial