Mindshakes documentaire voor IFFR 2016 geselecteerd

‘What’s a Gender?’ vertoond tijdens thematisch programma op internationaal filmfestival  gender-mindshakes
Afgelopen najaar maakte Sophie Dros voor Mindshakes de documentaire ‘What’s a Gender?’. Deze spraakmakende documentaire wordt deze week op het IFFR getoond. Mede door de film – die aandacht kreeg op nationale televisie – heeft het gesprek over gender breed zijn intrede gedaan. Vanaf donderdag 28 januari worden onder de naam ID:gender(dot)net verschillende films en documentaires rondom het thema getoond.

Over ‘What’s a Gender?’ 
Het verschil tussen man en vrouw wordt steeds kleiner, vooral als we kijken naar de mode-industrie. In een gesprek met de tweeling Lisa en Anne Bosveld, onderzoekt regisseuse Sophie Dros voor Mindshakes wat het inhoudt om genderneutraal te zijn. Filmmaakster Sophie Dros, bekend van de documentaire ‘My Silicon Love’, laat in deze ontroerende minidocumentaire zien hoe fluïde gender is. Een portret van de mens van de toekomst?  

Over ID:gender(dot)net
IFFR, Glamcult Independent Style Paper en Het Nieuwe Instituut zijn onder de naam ID:gender(dot)net, een nieuwe spraakmakende samenwerking aangegaan die samenkomt in een thematische avond op het internationale filmfestival in Rotterdam.

 

What’s a Gender? from Mindshakes on Vimeo.

Wanneer: donderdag 28 januari, 2016
Doors open om 18:30 | officiële opening om 19:00
Waar: Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
Gratis entree

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial