“48 Minuten” wint grote prijs in Zwitserse filmcompetitie

48minuten-film

De Nederlandse speelfilm “48 Minuten”, geschreven en gemaakt in exact 48 dagen, won afgelopen week een grote prijs in het Viewster Online Film Fest.

De internationale jury bestaande uit producer Ted Hope (21 Grams), de finse regisseur Timo Vuorensola (Iron Sky) en de duitse actrice Nora Tschirner (Rabbit Without Ears) kozen de drie beste films uit 84 inzendingen. 48 Minuten werd derde en won daarmee 10.000 dollar.

“48 Minuten” is vorig jaar gemaakt als vervolg op het 48 Hour Film Project. Voor 48 Minuten kreeg een crew van zes regisseurs en een groep acteurs en scenaristen precies 48 dagen de tijd om een speelfilm te schrijven en te draaien. De film, die amper 5000 euro kostte, vertelt over vier mensen (Raymi Sambo, Rogier in ‘t Hout, Luca Hollestelle, Sanne Gloria Verboom) die van hun eigenaardige therapeut (Pamela Teeves) te horen krijgen dat ze nog maar 48 Minuten te leven hebben. Wat gaan zij doen met hun laatste 48 minuten?

Creative producer Richard Schut: “We zijn bijzonder trots, deze prijs bewijst nogmaals dat je met een minimaal budget van 5000 euro een ijzersterke feature film kunt produceren, ook in Nederland.” Het team van “48 Minuten” zit ondertussen niet stil, het gewonnen budget is verdeeld over 2 nieuwe features en 3 korte films.

“48 Minuten” is t/m 15 april online te bekijken via¬†http://www.48daysfilmproject.com/online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial