Succesvolle deelname voor Team Gers! aan 48 Hour Film Project Rotterdam 2016

48-hour-gersSuccesvolle deelname 48 Hour Film Project Rotterdam 2016

Het 48 Hour Film Project daagt filmmakers uit om in 48 uur een complete film af te leveren. Team Gers! ging de uitdaging dit jaar weer aan. Het startsein werd gegeven op vrijdagavond 26 augustus om 19.00 uur. Slechts 48 uur later, op zondagavond 28 augustus, leverde Team Gers! de film 600 Volt in bij de jury. Tijdens de awardshow op zaterdag 2 september werd de film gewaardeerd met twee prijzen en drie nominaties.

Voorbereiding – een goed begin…

Deelnemen aan het 48 Hour Film Project betekent voorbereiden. In februari begon het 48 Hour Film Project avontuur al voor de initiatiefnemers van Team Gers! Marnix Hoogerwerf en Roland Geelen. Het team werd samengesteld, een bijzondere Rotterdamse locatie werd gevonden en – heel belangrijk – de catering werd gesponsord. 

De kick-off – 26 augustus

Maar liefst 44 teams verzamelden zich in LantarenVenster in Rotterdam voor de kick-off van de vijfde editie van het 48 Hour Film Project Rotterdam. De verplichte onderdelen van de films waren dit jaar de verplichte zin: ‘het antwoord is ja, maar wat is de vraag?’, het verplichte voorwerp: ‘elastiek’ en het verplichte personage: ‘Petra of Peter de Reuver’ bekend gemaakt. Nog belangrijker is het thema van de film, voor team Gers! komt uit de hoge hoed: Familiefilm of  Musical. Om 19.00 uur luidt het officiële startsignaal. Het moment voor onze scriptschrijvers om een fantastisch script uit te werken waarin alle verplichte elementen terugkomen. Tegen 5 uur in de ochtend wordt de laatste punt achter het script gezet. Tijd voor een korte powernap.

Zaterdag 27 augustus- Actie!  

Om 8.00 uur verzamelt Team Gers! zich bij het trammuseum aan de Kootsekade in Rotterdam voor de filmopnames. Vrijdagavond is een deel van het team druk bezig geweest met het maken van een ‘tunnel’, de filmset van vandaag. Na een korte briefing met heerlijk ontbijt, is het meteen tijd voor actie. Camuse heeft een bus vol apparatuur gesponsord.

Het acteursteam (Truus de Boer, Frits Jansma, Merlijn Remmig en Richard de Maaré) wordt vakkundig aangekleed en daarna onder handen genomen door EEN professionele visagiste. Het technische team onder leiding van Roland Geelen (camera) en Pekelwerf (regie) werkt in de tunnel aan juiste cameraposities in de tram en zorgt voor perfect licht en geluid. De runner krijgt nog een boodschappenlijstje, de setfotograaf arriveert en figuranten worden opgeroepen. Een georganiseerde chaos in de vroege ochtend. Naarmate de dag vordert, loopt de temperatuur op maar Team Gers! houdt het hoofd koel. Tegen 18.30 uur is het tijd om het trammuseum te verlaten en terug op het hoofdkwartier de focus op de montage te leggen. Onder het genot van een goede maaltijd wordt op alle fronten hard gewerkt. 

Zondag 28 augustus – Niet te stoppen

Team Gers! stopt niet tot het eindsignaal klinkt. Een nacht met weinig slaap voor montage en sounddesign levert prachtig resultaat op. De film krijgt vorm. In de vroege ochtend worden nog wat laatste beelden in Miniworld geschoten. Ook de voice-over met onze jonge acteur staat nog op het programma. Met nog een klein uur op de klok wordt de eerste versie naar de drop-off gebracht. Een kwartier voor de deadline volgt de definitieve versie met de nodige verbeteringen. Het blijft een bijzonder moment om na het inleveren naar buiten te stappen bij LantarenVenster. 600 Volt! ligt bij de jury en het afwachten begint. 

Vrijdag 3 september – Groep C

Na vijf dagen is het zover, de voorvertoning. Samen met 10 andere films in groep C. Team Gers! heeft dit jaar een bijzondere filmposter waar door het gebruik van lenticulaire techniek echte beweging in te zien is. Tijd voor het magische moment; 600 Volt op het witte doek. De kwaliteit is hoog in deze groep. Tijdens de voorvertoning mag het aanwezige publiek hun stem laten gelden. Op de stembiljetten vult iedereen zijn drie favoriete films in. 

Zaterdag 4 september – En de winnaars zijn… 

Strak in pak en haren in de krul; de grote avond is daar. Tijdens het Awardgala maakt de jury de winnaars bekend in 20 categorieën. Voor Team Gers! is de avond niet onverdienstelijk, de film 600 Volt is zeker niet onopgemerkt gebleven in het verder sterke deelnemersveld:

– Best Poster: runner up

– Best use of Elastiekje: runner up

– Best script: nominatie

– Best use of Rotterdam: winner

– Publieksprijs groep C: winner

 Als winnaar van de publieksprijs gaat de film met de drie andere groepswinnaars net als vorig jaar bij TV Rijnmond de strijd aan met de drie andere publiekswinnaars. De film die daar de meeste stemmen krijgt, wint de all over publieksprijs: 1000 euro cash, 500 euro huurtegoed bij BudgetCam en natuurlijk enorm veel eer!

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like these

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial