Nieuw documentairetalent in tweede editie DOC25

De omroepen BOS, IKON, NTR en VPRO presenteren dit najaar voor de tweede keer vijf nieuwe documentaires van 25 minuten, gemaakt door veelbelovende jonge documentairemakers onder de titel DOC25. De onderwerpen van de films zijn divers, maar ze hebben gemeen dat de makers op hun eigen manier iets over onze huidige tijd vertellen: soms persoonlijk en onderzoekend, dan weer esthetisch en beschouwend. Deze tweede lichting DOC25-films ging in première op het Nederlands Film Festival 2014.
face-to-face-doc25

FACE TO FACE
Regisseur: Menno Otten
Producent: Trueworks, omroep: VPRO

Ieder mens doet het elke dag: zichzelf bekijken in de spiegel. Wie zien we dan? Onszelf? Zoals we zijn? Of iemand die we hopen te worden? Iemand die we eigenlijk liever niet willen zijn? In Face to Face laat Menno Otten ons door de ogen van anderen letterlijk naar ons zelf kijken. Geselecteerd voor Gouden Kalf Competitie

Uitzending:
Dinsdag 21 oktober, 23.30 uur op NPO 2


alles-is-gezegd-doc25

ALLES IS GEZEGD
Regisseur: Anne-Marieke Graafmans
Producent: Een van de jongens, omroep: BOS

Achttien jaar geleden kreeg Wim een herseninfarct. Sindsdien lijdt hij aan het locked-in- syndroom waardoor hij niet meer kan praten en amper bewegen. Inmiddels woont hij al jaren weer thuis en wordt hij fulltime verzorgd door zijn vrouw. Om hun moeder wat vrije tijd te gunnen, nemen de drie zoons Will, Edwin en Bram de verzorging van hun vader gedurende een weekend op zich. Voor het eerst sinds lange tijd zijn de vier mannen op elkaar aangewezen. De afhankelijkheid die daarmee gepaard gaat lijkt de mannen –na de eerste onwennigheden – nader tot elkaar te brengen.

Geselecteerd voor Gouden Kalf Competitie en de Debuutprijs

Uitzending:
Dinsdag 21 oktober, 23.00 uur op NPO 2


paradis

PARADIS
Regisseur: Marieke Wijnen
Producent: SeriousFilm, omroep: NTR

Een Nederlands stel gaat zelfvoorzienend leven in Frankrijk. Het is vooral zijn droom. Maar wat betekent dat voor haar? Lukt het haar wel om binnen de strakke kaders die het plan met zich meebrengt het geluk te vinden? Paradis geeft een inkijk in een leven in de natuur en buiten de maatschappij.

Uitzending:
Woensdag 22 oktober, 23.30 uur op NPO 2


moederskind

MOEDERSKIND
Regisseur: Lotte van Gaalen
Producent: Bananaz, omroep: NTR

Het Haagse homomannenkoor Vox Rosa werkt aan een voorstelling over de gecompliceerde band tussen moeder en zoon. De leden behoren tot een generatie homoseksuele mannen die opgroeiden in een tijd waarin moeders goedkeuring niet altijd vanzelfsprekend was. Dit heeft de band tussen moeder en zoon vaak op scherp gezet. Een ervaring die – naast het samen zingen – de mannen van het koor verbindt. Moederskind is een documentaire over moederliefde, loslaten en acceptatie.

Uitzending:
Woensdag 22 oktober, 23.00 uur op NPO 2


VIJF DAGEN
Regisseur: Renko Douze
Producent: Een van de jongens, omroep: IKON

De vader van een familie is overleden. Zijn nakomelingen verzamelen zich in het ouderlijk huis. Dagen vol herinneringen, verdriet, ontlading en hernieuwde familiebanden. En in diezelfde dagen moet ook nog de perfecte uitvaart worden georganiseerd.

Met de blik gericht op de eettafel in het huis waar iedereen zich verzamelt, toont Vijf dagen deze bijzonder intieme en geïsoleerde periode, waarin afscheid wordt genomen. Niet alleen van de overledene, maar ook van een tijdperk en een bijbehorende plek.

Uitzending:
Nog in productie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial