De Ontmoeting

Maak jouw korte film!

Financieringstraject De Ontmoeting selecteert negen filmprojecten voor zesde editie
Acteur André Dongelmans (De Luizenmoeder, Het Dinger) en actrice Ayla Çekin Satijn (ANNE+) debuteren, samen met zeven andere makers, als regisseur. Dat maakt het financieringstraject voor nieuwe filmmakers De Ontmoeting bekend. Lees verder…


De Ontmoeting is een realiseringsmogelijkheid voor korte films, die zowel bestaat voor filmmakers als voor het publiek. Elke editie van De Ontmoeting bestaat uit een serie films van maximaal zes minuten in verschillende genres (fictie, documentaire, animatie, experimenteel en alles daartussenin). Door vooraf een distributietraject uit te stippelen, wordt zorg gedragen voor de verspreiding van de films onder een breder publiek. De films worden na voltooiing vertoond in bioscopen, op festivals, op TV en online. De Ontmoeting creëert op deze manier een showcase van talenten en faciliteert zo een ontmoeting tussen het publiek en nieuwe verhalen.  

Hoe dat gebeurt? Nieuwe makers worden gekoppeld aan ervaren makers. Deze ervaren makers – de realisatiepartners – financieren de films met een bijdrage van €5000,- en ondersteunen de nieuwe makers met hun expertise. De filmmakers crowdfunden daarnaast minimaal €5.000,-. Op deze manier hebben de filmmakers een budget van minimaal €10.000,- om hun film te maken. 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial