Meisjesjongensmix – De Ontmoeting

Korte documentaire over intersekse kind Wen Long. De negenjarige is erg blij dat ze van haar ouders zelf mag weten of ze als jongen of meisje door het leven wil gaan. Maar gemakkelijk is dat niet. 

Bij Wen Longs geboorte was niet te zien of ze een jongen of meisje was. Ze bleek een intersekse kind. Haar ouders lieten haar niet opereren, maar lieten de keus aan Wen Long zelf. De negenjarige is daar blij mee, maar haar status blijft lastig. Want als je zowel jongen als meisje bent, waar hoor je dan bij? De moedige Wen Long vindt het belangrijk om in deze documentaire haar verhaal te vertellen. Juist omdat bijna niemand weet dat intersekse bestaat, het zelfs veel voorkomt en veel andere intersekse mensen er níet over durven praten.

Titel:
Meisjesjongensmix

Filmproject:
De Ontmoeting 5

Regie & scenario: 
Lara Aerts

Lengte:
7 minuten

Producent: 
Prospektor

De korte documentaire is online te zien t/m vrijdag 2 oktober 2020 via het Nederlands Film Festival

De Ontmoeting is een realiseringsmogelijkheid voor korte films, die zowel bestaat voor filmmakers als voor het publiek. Elke editie van De Ontmoeting bestaat uit een serie films van maximaal zes minuten in verschillende genres (fictie, documentaire, animatie, experimenteel en alles daartussenin). Door vooraf een distributietraject uit te stippelen, wordt zorg gedragen voor de verspreiding van de films onder een breder publiek. De films worden na voltooiing vertoond in bioscopen, op festivals, op TV en online. De Ontmoeting creëert op deze manier een showcase van talenten en faciliteert zo een ontmoeting tussen het publiek en nieuwe verhalen.  

–> De Ontmoeting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial