Financieringstraject De Ontmoeting selecteert negen filmprojecten voor de zesde editie

Acteur André Dongelmans (De Luizenmoeder, Het Dinger) en actrice Ayla Çekin Satijn (ANNE+) debuteren, samen met zeven andere makers, als regisseur. Dat maakt het financieringstraject voor nieuwe filmmakers De Ontmoeting bekend. Binnen de zesde editie selecteerden uit een recordaantal inzendingen de realisatiepartners Submarine Channel, 3LAB, NewBe, VPRO, KeyFilm, BIND, Millstreet Films en Kaap Holland Film negen plannen. In het najaar van 2021 gaan de films in première.  

De geselecteerde projecten zijn DE DANSENDE MAN van André Dongelmans (onder begeleiding van Millstreet Films), BEŞ van Ayla Çekin Satijn (KeyFilm), OVERKAMMER van Raymon Hilkman (NewBe), ROOS van Rosita Wolkers (BIND), EVEREST van Sophia de Hoog (Submarine Channel), MAYSA van Leila Sahir (3LAB), LUW van Jos van Meerveld (VPRO), DIENSTMEID #2 van Roxanne Stam (3LAB) en JERRY van Rutger van Leeuwen (Kaap Holland Film).

Projectleider van De Ontmoeting Sacha Gertsik: “Het recordaantal inzendingen bevestigt de grote behoefte van makers aan ons traject. Dit jaar ontvingen we maar liefst negentig aanmeldingen. Zowel wij als onze partners vinden het een ongelofelijke eer om nogmaals te ervaren hoe rijk Nederland is aan talent. Net als vorig jaar zien we bovendien dat een aantal makers die zich in andere disciplines al bewezen hebben, binnen De Ontmoeting debuteren als regisseur. Ook deze editie zal daarmee ongetwijfeld de film- en tv-industrie verrijken met nieuwe makers, andere geluiden en inspirerende films!”

De Ontmoeting werd in 2015 geïnitieerd en wordt ondersteund door het Amsterdamse Fonds en het Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten. Met een serie films van maximaal zes minuten, geeft De Ontmoeting nieuwe makers de kans om, geholpen door gevestigde partijen uit de film- en televisie-industrie, hun film te maken. In samenwerking met partners ondersteunt De Ontmoeting filmmakers tevens in het distributietraject. Zo krijgt Nederlands filmtalent meer publiek én krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers.

Kijk voor meer informatie op ditisdeontmoeting.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial