Amsterdams oudste bioscoop The Movies is weer open

Na een sluiting van tweeënhalf jaar is The Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam, heropend in aanwezigheid van burgemeester Femke Halsema
Na een sluiting van tweeënhalf jaar is de bioscoop The Movies aan de Haarlemmerdijk weer open. Tijdens de feestelijke heropening nam burgemeester Femke Halsema het eerste exemplaar in ontvangst van het boek The Movies – de geschiedenis van Amsterdams oudste bioscoop.

Crowdfunding
Mede door de crowdfunding waarbij dankzij 1800 donateurs een bedrag van €90.000 werd opgehaald is de grote zaal van de oudste bioscoop van Amsterdam tijdens de renovatie in ere hersteld. Onder andere het plafond is volledig opnieuw geverfd, de wandtapijten zijn zorgvuldig gereinigd en de antieke lampenkappen zijn gerestaureerd.

Eerste voorstellingen
Dat de stad The Movies gemist had, werd direct de eerste dag duidelijk. Van de twaalf voorstellingen waren er tien al voor het weekend uitverkocht.

Programma
Na de heropening zal The Movies haar lijn qua programmering voortzetten: een mix van de mooiste nieuwe arthouse films, het beste van Hollywood, documentaires en klassiekers. Op dit moment zijn Oscarwinnaars Everything Everywhere All At Once en The Whale te zien, als ook Tár en Aftersun. ‘s Morgens zijn er de komende weken gratis vertoningen van de documentaire Dromen in The Movies van Jan Willem Looze en Alex Rutten over 110 jaar The Movies.

Het boek The Movies – de geschiedenis van Amsterdams oudste bioscoop
110 jaar geleden werd The Movies opgericht als bioscoop Tavenu met één filmzaal waar doorlopend films werden gedraaid. Na enkele naamsveranderingen kwam de bioscoop eind jaren zeventig in handen van Pieter Goedings, die de naam naar The Movies veranderde. Hij breidde de bioscoop uit naar vier filmzalen en introduceerde het art deco-interieur. Voor iedereen die benieuwd is naar wat er zoal is gebeurd in de afgelopen 110 jaar is er nu het boek The Movies – de geschiedenis van Amsterdams oudste bioscoop. Het boek is te koop op de website en aan de kassa van The Movies.

Website: www.themovies.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial