Muziek ‘De nieuwe wildernis’ verschijnt op CD

Op veler verzoek wordt de soundtrack van de zeer succesvolle natuurfilm De Nieuwe Wildernis uitgebracht op CD. Het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent en Oscarwinnaar Ernst van Tiel, speelde de filmmuziek samen met een aantal talentvolle muzikanten. De indrukwekkende muziek is gecomponeerd door Bob Zimmerman, bekend van onder andere de soundtrack van Tirza en Süskind. De CD is vanaf 23 oktober verkrijgbaar, medio november zal de soundtrack ook op iTunes staan. De film over het dierenleven in de Oostvaardersplassen draait sinds 26 september met veel succes in de bioscoop en trok tot op heden zo’n 180.000 bezoekers.

Voor de invulling van de soundtrack ging producent EMS FILMS een samenwerking aan met een aantal talentvolle muzikanten. Nederlands succesvolste jazztrompettist Eric Vloeimans, het jonge en talentvolle Theaterkoor Dario Fo en het internationaal gelauwerde Calefax Rietkwintet leveren allen een bijdrage aan de unieke soundtrack van De Nieuwe Wildernis. De 24 tracks hebben namen als De Trek van de Karpers, De Vossenjacht, Zilverreigers in de Mist, Daverend Geraas en De Winter Valt In.

Ruben Smit

Bioscoopsucces

De eerste Nederlandse natuurfilm in lange tijd is een groot succes. Na acht dagen werd de unieke film al bekroond met de Gouden Film award voor 100.000 bezoekers. De release werd van 114 bioscopen uitgebreid naar 130 zalen om aan de vraag te kunnen voldoen.

filmposter-wildernis

Meer informatie over De Nieuwe Wildernis vindt u op www.denieuwewildernis.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial