De Oversteek 2016

oversteek

De Oversteek is een jaarlijks terugkerend samenwerkingsproject van het Filmfonds, Mediafonds, CoBO, VPRO en NTR gericht op de ontwikkeling en stimulering van filmtalent. De Oversteek is bedoeld voor beginnende regisseurs die hun eerste artistieke speelfilmproject willen realiseren.

Jaarlijks kunnen twee speelfilms voor de bioscoop en televisie gesteund worden. De samenwerkende partijen zijn op zoek naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met (internationale) festivalpotentie

Wie komt in aanmerking?
Een productiemaatschappij (een rechtspersoon dus geen eenmanszaak of VOF) die minstens twee jaar in Nederland, een lidstaat van de EU, EER of in Zwitserland gevestigd is en op continue basis films en andere audiovisuele producties produceert en exploiteert. De productiemaatschappij wordt vertegenwoordigd door een producent die als majoritair producent hoofdverantwoordelijk is geweest voor het realiseren en uitbrengen van tenminste één speelfilm met een bioscoopuitbreng in Nederland. Producenten, scenaristen en regisseurs worden uitgenodigd om in teamverband een voorstel in te dienen. Vereisten team:

– In aanmerking komen regisseurs die nog niet eerder een film van speelfilmlengte hebben gerealiseerd. Een uitzondering hierop wordt alleen overwogen indien de regisseur maximaal één eerdere film van speelfilmlengte heeft gerealiseerd die vanuit de markt of uitsluitend met een bijdrage vanuit afwerking, lowbudget of telefilm is gefinancierd.
– Bij voorkeur hebben de betrokken scenaristen ervaring in het schrijven voor speelfilms.
– De producent voldoet aan bovenstaande eisen en heeft bij voorkeur eerder met beginnende regisseurs gewerkt.

Het is toegestaan om meer dan één project in te dienen maar niet meer dan drie projecten per producent. Slechts één project van een regisseur kan worden gehonoreerd.

Bijdrage
Zes projecten kunnen in de treatmentfase gesteund worden, vervolgens vier projecten in de scenariofase en tenslotte worden daaruit twee projecten geselecteerd voor een bijdrage in de realiseringsfase en voor een bijdrage voor een laatste scenariobewerking. Na selectie voor realisering is een totaalbedrag van € 900.000 per film beschikbaar.

Indienen
Aanvragen kan door de digitale versie van het aanvraagformulier met bijlagen uiterlijk 9 februari 2016 voor 17:00 uur bij het Filmfonds in te dienen.

De voorwaarden, procedure en meer informatie vindt u op: https://www.filmfonds.nl/nl/page/2660/de-oversteek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial