Documentaire Unknown Brood bevat uniek beeldmateriaal Herman Brood

unknown-broodDe documentaire Unknown Brood toont het verhaal over de mens achter het rock ‘n’ roll-icoon Herman Brood. Uniek zijn de opnames die Brood tijdens de laatste jaren van zijn leven van zichzelf maakte. Brood doorbreekt zijn sex, drugs en rock ‘n’ roll imago door onder andere zijn onzekerheden over zijn rol als gezinsman en zijn moeilijke momenten met drugs te tonen. ‘Unknown Brood’ wordt gefinancierd door crowdfunding via CineCrowd, het publiek kan dus helpen met de totstandkoming van de documentaire. 
 
De nooit eerder vertoonde opnames vormen samen met nieuw gedraaide interviews, met o.a. Henny Vrienten (Doe Maar) en Daniel Lohues (Skik), archief-materiaal en Brood’s muziek (zowel bekende hits als nog nooit vrijgegeven opnames) het definitieve verhaal van Herman Brood. Ook de familie en vrienden van Herman Brood steunen de documentaire en willen dat het ‘echte’ verhaal van Brood verteld wordt, zodat mensen hem kunnen zien zoals hij werkelijk was.

Regisseur Dennis Alink over de documentaire: “Unknown Brood begon met mijn fascinatie voor Herman Brood. Ik was enorm onder de indruk van de rauwe rock ‘n’ roll die hij maakte en hoe hij een leven leidde wat bijna rondom zijn reputatie gebouwd leek te zijn. Zijn platen draaide ik grijs en toen ik van oud-bandleden hoorde dat Brood al zijn hele leven over zelfmoord praatte werd ik alleen maar meer gefascineerd door zijn persoonlijkheid. Hoe heeft deze man zijn leven geleefd? Wie was de Herman Brood achter het imago van de rock ‘n’ roll junk?”

CineCrowd
CineCrowd
CineCrowd is het crowdfunding platform voor film. Om Unknown Brood te realiseren, wil de filmmaker €20.000 ophalen door middel van crowdfunding.  De campagne loopt van 7 juli tot en met 11 augustus 2015.  

Meer informatie over dit project: www.cinecrowd.com/unknown-brood.  

Xandra Brood over ‘Unknown Brood’ | CineCrowd from CineCrowd on Vimeo.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.