Het mooiste wat er is – Telefilm 2015

Sam en Dominique zijn 5 jaar bij elkaar. Ze genieten van hun leven en zijn meer dan gelukkig met z’n tweeën. Tenminste nu zijn ze nog met z’n tweeën. Do is 7 maanden zwanger en werkt niet meer. Sam neemt vrij wanneer hij maar kan. Ze liggen dagen in bed, ze vrijen, lachen om haar dikke buik,maken tochtjes met de sleepboot bij zonsondergang. Alles is intens.

En dan is het zover. De bevalling. Het is vreselijk. Sam kan geen goed doen bij Do. Ze vergaat van de pijn, Sam is op van de zenuwen. Ruzie. Hij wil naar het ziekenhuis, zij niet. De verloskundige komt en het persen begint. Do knijpt zijn armen blauw, zet haar tanden in zijn hand en dan wordt de kleine Max geboren, een zoon. Sam staat te springen van geluk en viert de komst van zijn zoon grondig met vrienden, buren en biertjes. Do ligt in bed met Max, gelukkig en verliefd op haar kleine zoon. Hij is prachtig…

Kan de liefde overleven na de komst van hun baby?

Sam-Floor

Acteurs: 
Maarten Heijmans en Sallie Harmsen

Regie: Danyael Sugawara
Scenario: Jolein Laarman
Producent: NFI Motion Pictures
Omroep: EO (begin 2015 te zien)

De remix door Robin Hunt van Blaudzuns Euphoria is de titelsong van Het mooiste wat er is. De single is te beluisteren op Spotify en te koop via iTunes

Waarom wordt deze film gemaakt en wat willen de filmmakers bereiken? BEAM vroeg het – tussen de opnames door – aan dramaturg Arnoud Bruinier (EO), regisseur Danyael Sugawara, producer Trent en hoofdrolspeelster Sallie Harmsen (25).

Lees het interview

Telefilm

Bekijk alle Telefilm van 2015

Bekijk alle Telefilms van 2014 en eerder

Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het Telefilmproject.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial