KORT! tijdens het Nederlands Film Festival

gratis

KORT! is hét jaarlijkse project voor de korte film. Uit 95 inzendingen is door het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en de NTR  een selectie gemaakt van tien korte fictiefilms, met een lengte van 5 tot 10 minuten. En deze gaan allemaal in première op 27 september tijdens het Nederlands Film Festival. Kaartjes voor de publiekspremière zijn nu in de verkoop!

KORT! – het programma:  

KORT! – GAMECHANGER
10 min., Christian van Duuren, Nederland

Op weg naar weer een buitenlandse oorlogsmissie raakt Max verstrikt in een spelletje met de buurjongens. Gaandeweg verliest Max de realiteit uit het oog en verliezen de angstige broertjes hun onschuld.

KORT! – REMEMBER TO CHECK OUT
10 min., Hiba Vink, Nederland

Hoe de terloopse ontmoeting in de tram van de tachtigjarige Boukje met de jachtige veertiger Marcel tot een gedenkwaardige middag leidt. Gefilmd in zwart-wit in het hectische Amsterdam.

KORT! – GROEI
9 min., Sil van der Woerd, Nederland
Terwijl de camera door de hoeken van een huis glijdt, verstrijkt langzaam de tijd. In twintig jaar is te zien hoe een stel een gezin wordt dat, terwijl hun rijkdom toeneemt, langzaam uit elkaar groeit.

KORT! – ZEVEN DINGEN DIE IK HEB GELEERD OVER TIJDREIZEN
9 min., Jonathan Herzberg, Nederland

Terwijl zijn moeder al een tijd depressief op de bank ligt en zijn vader uit beeld is, bouwt een jongetje een tijdmachine. In de voice-over vertelt hij wat hij over tijdreizen heeft geleerd. Maar aan wie?

KORT! – COPYRETTE
9 min., Marc de Leeuw, Nederland
Een naakt vrouwenlichaam ligt stil op een keukenvloer. In een bos roept een man zijn hond. Hun paden kruisen elkaar in een copyshop. Geheel in zwart-wit gedraaide vertelling over een vreemde lichamelijke obsessie.

KORT! – GRATIS
10 min., Merijn Scholte-Albers, Tobias Smeets, Nederland
Hoewel Ruud en Els al jaren vastgeroest zitten in bepaalde patronen, hebben ze aan één minuut genoeg om elkaar met geheel andere ogen te bekijken. Pijnlijke relatiekomedie in een supermarkt.

KORT! – OMEGA
10 min., Mustafa Duygulu, Nederland

Ralf bemoeit zich meestal zo min mogelijk met de escorts die hij rondrijdt. Kelly is een ander verhaal. Zij overvalt hem met haar uitdagende en onvoorspelbare gedrag. Weet hij afstand tot haar te bewaren?

KORT! – GRAND TOUR
10 min., Floor Houwink ten Cate, Nederland
Vol verwachting reist een 16-jarig meisje stiekem van de stad naar een verlaten, winters eiland om haar eerste grote liefde op te zoeken, een veel oudere, gebonden barman. Het wordt een ontnuchterende ervaring.

KORT! – TUSSEN MAN EN VROUW
10 min., Martijn Maria Smits, Nederland
Ongemakkelijke en ontroerende momenten tijdens een huwelijksfeest, waar twee ex-geliefden noodgedwongen de avond samen doorbrengen. De oude liefde blijkt nog aanwezig, maar oude wonden ook.

KORT! – NIFLHEIM
8 min., Aaron van Valen, Nederland
Op de vlucht in een besneeuwd bos probeert Aziz wanhopig de potige Olek bij te houden. Onbegonnen werk. Redt Aziz het met zijn instinct? Origineel ontsnappingsdrama met een spectaculaire ontknoping.

KORT! – BUUT VRIJ
10 min., Feike Santbergen, Nederland
Als Pien onder dwang van haar moeder met haar jongere halfbroertjes verstoppertje speelt, stuiten ze per ongeluk op een vluchtelingengezin. Een intense, bijna magische, maar ook confronterende ontmoeting.

KORT!
Dinsdag 27 september 
20.00 uur, Rembrandt 1

Tickets: € 12,50

kort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial