&ME

De 24-jarige rechtenstudent Edurne Varona verhuist vanuit Sitges naar Brussel om stage te lopen bij de EU. Op haar eerste werkdag botst ze met een enorme klap tegen de 40-jarige Duitse Eduard Schiller op. De in de liefde teleurgestelde homoseksuele Eduard is vanuit Berlijn naar Brussel gekomen om een nieuw leven te beginnen. In zijn zoektocht naar geluk heeft hij besloten het roer drastisch om te gooien en op zoek te gaan naar een vrouw. Edurne en Eduard zien in de botsing de aanleiding voor een bijzondere relatie.

L’amour c’est bizarre.

Alles verandert wanneer ze de mooie 30-jarige Nederlandse verhuizer Richard Merkelbach ontmoeten. Tussen Eduard en Edurne ontstaat een strijd om de liefde van Richard. De confrontatie met de waarheid brengt ze alle drie een heel verschillend antwoord op de dezelfde vraag:
Hoe word ik gelukkig?

Regie
Regisseur Norbert ter Hall is regisseur van bijzondere dramaseries zoals A’DAM-E.V.A., WALTZ en MEVROUW DE MINISTER. A’DAM – E.V.A. werd een televisiehit met een kijkcijfer gemiddelde van 900.000 per aflevering, en won verschillende internationale prijzen.
Een vervolgserie van A’DAM-E.V.A. is in de maak. Ter Hall werkte als regisseur ook aan de remake van ‘T SCHAEP MET DE 5 POOTEN en opvolger ‘T VRIJE SCHAEP met wekelijks twee miljoen kijkers. Tevens won de serie een Nipkov Schijf en drie Beeld en Geluid Awards.

Cast
Teun Luijkx werd in 2011 door Norbert ter Hall gecast voor een hoofdrol in de dramaserie A’DAM-E.V.A. naast actrice Eva van de Wijdeven. In datzelfde jaar speelde Luijkx een grote rol in de speelfilm ALLE TIJD van Job Gosschalk. Hiervoor speelde bij diverse toneelgezelschappen en was te zien in enkele televisieseries zoals S1NGLE.

De Spaanse Veronica Echegui is een jonge, talentvolle actrice die te zien was in verschillende Spaanse televisie- en filmrollen.
In 2011 maakte zij haar Amerikaanse debuut in THE COLD LIGHT OF DAY naast Bruce Willis en Sigourney Weaver. Dit jaar werd ze genomineerd voor de twee belangrijkste Spaanse filmprijzen, de Goya Award voor Beste Actrice en de Gaudi Award, die zij won voor haar rol in KATMANDU, UN ESPEJO EN EL CIELO.

De Duitse acteur Mark Waschke was te zien in speelfilms zoals PLAYOFF en HABERMANN waarvoor hij de Bavarian Film Award 2010 voor Beste Acteur won. Sinds 1999 is hij verbonden aan het Berliner Ensembletheater. In 2012 speelde hij in de film BARBARA, winnaar van de Zilveren Beer voor Beste Regie tijdens Berlijn Film Festival 2012.

&ME wordt geproduceerd door Phanta Vision Film International, in coproductie met Eyeworks Film & TV Drama (België) en Unafilm (Duitsland). De film kreeg tot dusver steun van het Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, NRW-Filmstiftung, CoBo-Fonds, Bruxellesimages, &ME Filmfonds en de NTR.

&ME wordt gedistribueerd door Cinéart en zal naar verwachting in voorjaar 2013 in de bioscoop verschijnen.

Filmdetails:

Regie: Norbert ter Hall
Cast: Teun Luijkx, Veronica Echegui, Mark Waschke, Rossy de Palma, Sallie Harmsen, Rafael Cebrian
Speelduur: 100 min.
Genre: Romantische komedie
Producent: Phanta Vision Film International
Release datum bioscoop: Voorjaar 2013

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial