Nederlandse Filmacademie Lichting 2014

Alle eindexamendocumentaires van Lichting 2014 worden tijdens IDFA (19 – 30 november) onder de noemer Filmlab uitgezonden op NPO2.

If mama ain’t happy, nody’s happy
Regie: Mea de Jong

“Als je een film over zelfstandige vrouwen wilt maken, moet je dan niet een film over onze familie maken?” Zo beginnen moeder en dochter gezamenlijk aan een portret over de vier generaties boven hen die het allen zonder man deden. Langzaam ontpopt zich een mysterieuze familietraditie waar de moeder trots op is, maar waar de dochter haar vraagtekens bij heeft.

BOS, donderdag 20 november, 16.35 uur


Noord Oost Hard West
Regie: Bart van den Aardweg

Een hechte groep jong volwassen kickboksers traint dagelijks bij een sportschool middenin Amsterdam West. De jongens ondergaan hier de strenge aanpak van de trainer. De sportschool biedt onderdak en is een plek voor inspiratie om ze te sterken bij hun verder te maken keuzes in het leven.

NCRV, vrijdag 21 november, 16.35 uur


Mij krijg je niet
Regie: Sjoerd Niekamp

Sinds Gerda weet dat ze ernstig ziek is, wordt ze geconfronteerd met de dood. Boos maar hoopvol blijft ze zich verzetten, maar wanneer ze alleen thuis is tikt haar tijd langzaam weg.

NTR, maandag 24 november, 16.35 uur


Nowhere Place
Regie: Susanne Opstap

Waar vind je de essentie van jouw bestaan? Op de toppen van de hoogste bergen ter wereld? Nóg hoger, op een onbewoonde planeet waar je nooit meer vanaf komt? Of juist in het diepste verdriet, door een spoor van vernietiging te trekken dat nooit meer vergeten wordt. Deze essayistische documentaire volgt verschillende mensen in hun zoektocht, en leidt onherroepelijk tot de vraag: hoe ver wil je gaan?

BNN, dinsdag 25 november, 16.35 uur


Vaderland
Regie: Nathalie Crum

Een dierbare kun je tegen wil en dank verliezen. En daarmee alles er aan vast. Wat vertrouwd was maakt plek voor de leegte, die er om schreeuwt opnieuw ingevuld te worden.

Door veel vragen en nauwelijks antwoorden toont ‘Vaderland’ een zoektocht naar houvast, nadat deze plotseling is verdwenen.

IKON, woensdag 26 november, 16.35 uur


Onder Ons
Regie: Guido Hendrikx

Drie pedofielen geven zicht op hun belevingswereld. De diepste gevoelens van Kasper (24, student), Hugo (35, schrijver) en Ben (44, consultant) staan lijnrecht tegenover hun rationeel gevormde moraal. Hoe leer je leven met een geaardheid die als morbide wordt beschouwd? En hoe ervaart een ‘niet-praktiserende’ pedofiel de hetero-cultuur waarin hij opgroeit? Een blik in het brein van drie zelfbewuste pedofielen.

HUMAN, donderdag 27 november, 16.35 uur


Jett Rebel: Ready for Takeoff
Regie: Harm Rieske

De jonge muzikant Jett Rebel (23) heeft het afgelopen jaar twee 3FM Awards en een Edison in de wacht gesleept. Samen met de inspirerende gitaarbouwer Sjak Zwier, die al gitaren maakte voor leden van BLØF, Toto en Queen, ontdekt hij wat echt belangrijk is in het leven: datgene doen wat je gelukkig maakt. Jett Rebel: Ready for Takeoff belicht de onzekere periode van dromen tot aan zijn doorbraak.

AVRO, vrijdag 28 november, 16.35 uur

csm_Jett_Rebel_01_41d6d38d86

Alle eindexamenfilms van de Filmacademie komen tot stand in samenwerking met de zendgemachtigden van de NPO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial