Nieuwe aanstellingen Nederlands Filmfonds

logo-nederlands-filmfonds

Nieuwe aanstellingen Nederlands Filmfonds 

Nathalie Alonso Casale – Filmconsulent Nieuw Talent en Documentaire 
Dick Tuinder – Filmconsulent Filmisch Experiment
Charlotte van Weede – Filmconsulent Speelfilm 
Laetitia J. Griffith – Raad van Toezicht

Nathalie Alonso Casale, Dick Tuinder en Charlotte van Weede zijn toegetreden tot het consulententeam van het Nederlands Filmfonds. 

Nathalie Alonso Casale – Filmconsulent Nieuw Talent en Documentaire – 1 november 2016  
Nathalie Alonso Casale is ruim 20 jaar werkzaam als onafhankelijk filmmaker. In 1992 maakte ze haar debuut met de korte film Memorias sin batallas y otros, waarvoor ze een Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen. Haar speelfilm Memory of the Unknown (1996) werd genomineerd voor de VPRO Tiger Awards van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en geselecteerd voor het International Kiev Festival. In 2006 beleefde haar Nederlands/Frans/Britse coproductie Figner, the End of A Silent Century  de internationale première op het Filmfestival van Locarno. Alonso Casale werkte onder meer als editor aan de prijswinnende films Code Blue en Nothing Personal van Urszula Antoniak, en meest recentelijk aan Ascent en History’s Future van Fiona Tan. 

Dick Tuinder – Filmconsulent Filmisch Experiment – 1 november 2016 
Dick Tuinder is een veelzijdig kunstenaar en filmmaker. Naast een aantal korte films schreef en regisseerde hij onder meer de lange films Winterland (2009) en het quasi-autobiografische Afscheid van de Maan (2014). Daarnaast maakt hij grafiek en cartoons voor onder meer De Groene Amsterdammer,schrijft verhalen en artikelen. Hij organiseerde verschillende tentoonstellingen in onder andere Arti & Amicitiae, De Vleeshal en het Centraal Museum en was een van de oprichters van PARK 4DTV. Tuinder was docent bij de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut, waar hij ook een bestuurlijke functie bekleedde, en voorzitter van Stichting Werkgroep Interactieve Media. Daarnaast trad Tuinder op als adviseur bij onder meer het Mediafonds, Fonds BKVB/Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds.

Charlotte van Weede – Filmconsulent Speelfilm – 1 januari 2017
Charlotte van Weede was jarenlang werkzaam in de internationale filmwereld, en was onder meer eindverantwoordelijk voor de (internationale) sales bij Hanway Films en Protagonist Pictures. In de afgelopen 4 jaar was ze Senior Vice President bij EOne Features in Londen, waar ze de wereldwijde sales en marketing onder haar hoede had, waaronder voor de Oscar-winnende film Spotlight, maar ook festivalsuccessen zoals Eye in the Sky, Maps to the Stars en Beasts of the Southern Wild. 

De aanstelling hangt samen met het einde van de termijn van filmconsulenten Renée van der Grinten, Dorien van de Pas en Monique Ruinen. Naast Dick Tuinder, Nathalie Alonso Casale en Charlotte van Weede, maken Anita Voorham, Jan Eilander Suzanne van Voorst en Peter Lindhout deel uit van het consulententeam. De benoeming van de laatste Filmconsulent Speelfilm die het team compleet maakt, volgt voor het eind van 2016. Dorien van de Pas blijft na 1 februari 2017 actief voor het Fonds in de functie van hoofd New Screen NL.

Op 3 oktober is Laetitia Griffith toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Filmfonds.
Max van Praag heeft op diezelfde datum zijn functie in de Raad neergelegd. 

Laetitia J. Griffith – Raad van Toezicht – 3 oktober 2016
Laetitia Griffith is momenteel Staatsraad bij de Afdeling Advisering van de Raad van State.  Zij is tevens commissaris bij KPMG, TenneT, Holding Nationale Goede Doelen Loterij/Postcodeloterij en Bestuursvoorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Daarnaast is ze voormalig lid van de Tweede Kamer voor de VVD en voormalig voorzitter van het bestuur van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial