Oude Liefde – Nicole van Kilsdonk

[bol_product_links block_id=”bol_5d2c6334f3783_selected-products” products=”9200000083759530″ name=”oudeliefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan bedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken zij net als hun families verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.

oudeliefde-filmposter-hollandsefilm

Regie:
Nicole van Kilsdonk

Acteurs:
Beppie Melissen, Gene Bervoets, Aus Greidanus, Halina Reijn, Ali Ben Horsting, Eva Van der Gucht, Hadewych Minis, Carly Wijs, Leo Alkemade

Genre:
Drama

Speelduur:
99 minuten

Release:
2 november 2017

Trailer:


oude-liefde-halina-beppie-eva oudeliefde-begrafenis oudeliefde-hadewich

2 gedachten over “Oude Liefde – Nicole van Kilsdonk

 • 9 november 2017 om 20:01
  Permalink

  Beste mensen,

  Wat een mooie film, goed gespeeld, mooi thema en heel treffend uitgewerkt! Mijn complimenten daarvoor.
  Echter, er blijft bij mij een nare nasmaak hangen over de manier waarop de (dikke) dochter met Borderline wordt neergezet. Vind het in deze tijd niet kunnen dat iemand op een dergelijke wijze te kijk wordt gezet en eigenlijk min of meer belachelijk wordt gemaakt. Alleen in Nederland heeft al 2% van de bevolking Borderline en dus kan het niet anders dan dat er mensen zijn die deze ziekte hebben die ook naar de film kijken. En anders wel partners, ouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen van mensen met borderline. En die worstelen daar allemaal mee. Het is een ziekte die een verwoestende uitwerking heeft op het leven van mensen, omdat deze mensen niet goed met hun emoties om kunnen gaan. En juist die groep wordt belachelijk gemaakt. Hebben jullie enig idee wat voor effect dat kan hebben? En dat alles voor een beetje amusement?
  Ik vind het goedkoop en afbreuk doen aan de verder hoge kwaliteit van de film en het doet me verdriet om te zien hoe wij om onze medemens lachen die anders is. Er zijn zoveel mensen met een psychische stoornis en laten we eerlijk zijn, wie van ons is normaal? We mankeren allemaal wel iets en ik vind dat elk mens het verdient om respectvol behandeld te worden.
  Ben benieuwd wat anderen hiervan vinden en zou het op prijs stellen als deze reactie onder ogen komt van de makers van de film.

  Beantwoorden
 • 10 november 2017 om 18:34
  Permalink

  Ik zou deze film graag willen zien, maar ben zwaar slechthorend. Hij draait in de Toneelschuur in Haarlem, maar is niet ondertiteld. Waarom wordt de ene Nederlandse film ondertiteld en de andere niet. Ook doven en slechthorenden willen naar de film. Ook wij horen erbij!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial