Teledoc ’69: liefde seks senior’

Hoe ga je om met de liefde als je al meer dan zestig jaar getrouwd bent? Kun je nog verliefd worden op je 85ste? Is klaarkomen nog hetzelfde? Wat voor invloed heeft een ouder lijf op de beleving van seks?

69

In 69: liefde seks senior vertellen ouderen ontwapenend en ontroerend over wat velen zich slecht kunnen voorstellen: een seksleven op gevorderde leeftijd. Jongeren bepalen immers het beeld van seks in de samenleving. In de documentaire vertellen de nog steeds smoorverliefde Atie (81) en Kees (83) over hun ontmaagding zestig jaar terug op Vlieland; Hans ervaart op zijn 83ste met zijn nieuwe vriend voor het eerst hoe het is als seks en liefde samenkomen; Wietske (72) is een relatie begonnen met de gevoelige Fred (66), terwijl ze nog met veel liefde voor haar demente echtgenoot zorgt; en Jeanne (84) gaat in een seksshop op zoek naar de nieuwste vibrator.

Het verlangen naar en het fantaseren over seks blijven. Leeftijd kleurt enkel de manier waarop en waarnaar we verlangen. 69: liefde seks senior gaat dan ook niet alleen over senioren, maar vroeg of laat over iedereen. Want wil niet ieder mens tot op late leeftijd bemind en begeerd worden?

69: liefde seks senior is een Teledoc van regisseur Menna Laura Meijer en producent Joost Seelen van Zuidenwind Filmproductions. De coproducerende omroep is de VPRO. Menna Laura Meijer maakte documentaires zoals Meisjes, Boys, Kyteman – Now What? en de serie SexyZuidenwind produceerde onder meer Mookie, De zwijgende bokser, Zwarte soldaten en Anne vliegt.

REGISSEUR AAN DE KEUKENTAFEL

Direct na afloop van de uitzending op maandag 26 mei praat Sarina Vitta met Menna Laura Meijer over 69: liefde seks senior in het programma Regisseur aan de Keukentafel op NPO Doc.

Regie: Menna Laura Meijer
Camera: Bert Haitsma
Geluid: David Spaans
Montage: Albert Markus

Eindredactie VPRO: Barbara Truyen
Producent: Joost Seelen, Zuidenwind Filmprodukties
Distributeur: Cinema Delicatessen

–> Bekijk de film online terug

 

69_liefde_seks_senior_10000208_ps_1_s-low

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial