Teledoc: Voetbalmiljonair uit Oost

Donderdag 10 september, 22.00 uur zendt BNN-VARA op NPO3 Voetbalmiljonair uit Oost uit, een Teledoc van Carin Goeijers over de Nederlands-Marokkaanse profvoetballer Mbark Boussoufa. 

gouden[1]

Voetbalmiljonair uit Oost volgt Mbark Boussoufa in een van de moeilijkste periodes uit zijn leven. Zijn club FC Anzji uit de gevaarlijke Russische deelstaat Dagestan, met wereldsterren zoals Samuel Eto’o, Willian en trainer Guus Hiddink, dreigt failliet te gaan. Wat een gouden toekomst leek, wordt onzeker als de eigenaar Soelejman Kerimov, nummer 37 op de lijst van rijkste mensen ter wereld, in grote problemen komt. Wordt hij nu verkocht?

Zwaarder nog is zijn worsteling met de eenzaamheid in zijn kapitale, zwaar bewaakte villa in Moskou. Het is de prijs voor de miljoenen die Mbark in Rusland verdient. Hij mist zijn familie uit Amsterdam en Marokko. 

Mbark Boussoufa groeide op in de Molukkenstraat in Amsterdam Oost, waar zijn ouders en zussen nog steeds wonen. In de jeugd van Ajax voetbalde hij met Wesley Sneijder en Nigel de Jong. Op jonge leeftijd vertrok hij naar Chelsea, maar dat werd net zoals bij Ajax een mislukking. Pas bij Anderlecht vierde Mbark grote triomfen. Hij werd er twee keer landskampioen, won twee keer de Gouden Schoen, werd drie keer profvoetballer van het jaar en won drie keer de Ebbenhouten Schoen voor beste voetballer met een Afrikaanse achtergrond. Guus Hiddink haalde hem vervolgens naar het sterrenelftal van Anzji met een waarde van zo’n 180 miljoen euro.

Carin Goeijers maakte bekroonde documentaires zoals God Is My DJ en Bahar en won een Gouden Kalf voor De nieuwerwetse wereld. Voor Voetbalmiljonair uit Oost volgde ze Mbark Boussoufa, zijn vrienden en familie tweeënhalf jaar, in Amsterdam, Marokko en Rusland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial