When You Hear the Divine Call – Teledoc Campus

Filmmaker Festus Toll reist naar zijn moederland Kenia en onderzoekt op cinematografische wijze wat ‘thuis’ betekent voor drie familiegeneraties: zijn oom Michael, hemzelf en zijn pasgeboren neefje Genson.

Michael Nyawade maakt na meer dan 25 jaar in Europa te hebben gewoond de keuze om definitief terug te keren naar zijn geliefde Kenia. Filmmaker Festus Toll reist zijn oom achterna en gaat met zijn camera op onderzoek: wat betekent het begrip ‘thuis’ voor zijn oom, zijn pasgeboren neefje Genson en hemzelf?

Op zoek naar zijn roots, via de stad naar het dorp, brengt hij inwoners, familieleden, plekken en ervaringen in beeld om zijn neefje te laten zien dat hij later zowel Europa als Afrika nodig zal hebben. Morele vraagstukken en de zoektocht naar identiteit komen via bestaand en nieuw beeldmateriaal samen in deze korte documentaire over een Europees-Afrikaans kind.

When You Hear the Divine Call is geselecteerd voor de NFF debuutcompetitie 2020.

VPRO – zaterdag 26 september 2020 (première NFF)

teledoc-campus

Teledoc Campus

Titel: When You Hear the Divine Call
Duur: 21 minuten
Jaar: 2019
Omroep: VPRO
Regie & scenario: Festus Toll
Productie: [boondocs]

Uitzending:
n.n.b


Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO en het Filmfonds voor jonge regisseurs en producenten. Zij kunnen ervaring opdoen met korte documentaires (25 minuten), waarna de sprong naar lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial