Documentaire Bittersweet in première tijdens het NFF

Poster-Bittersweet.141928

De documentaire Bittersweet gaat 27 september tijdens het Nederlands Film Festival in première. De film volgt de Australische, vrouwelijke bokser Diana Prazak en haar trainer Lucia Rijker, zelf zesvoudig wereldkampioen, tijdens hun voorbereiding voor het gevecht om de WBC wereldtitel in Stockholm tegen de ongeslagen wereldkampioen en huidig nummer 1 Frida Wallberg.

De documentaire van filmmaker Marieke Niestadt is met groot succes geïntroduceerd in Amerika. Bittersweet ontving daar prijzen op verschilende festivals waaronder 2 x de publieksprijs en tijdens het Firsttime Filmfest in New York ontving ze de Outsttanding Achievement Award in directing. Marieke is verheugd dat de film nu ook in Nederland te zien zal zijn. De releasedatum van de film staat op 2 oktober.

OVER DE FILM:

De film start 6 weken voor het gevecht. Diana wil de beste van de wereld worden en daarvoor moet zij vechten tegen de beste van de wereld “Frida Wallberg”. Marieke Niestadt legt met haar camera de strijd tegen kilo’s, angst en onzekerheid vast. De innerlijke strijd, de emoties en de relatie tussen trainer en coach vormen het decor. Het is een meeslepend drama dat niet alleen prachtig is gefilmd maar ook indrukwekkend is gemonteerd. Marieke werd met haar camera en aanwezigheid  een van het team en haar beelden laten de echte emoties zien van twee vrouwen op weg naar een onbestemde toekomst.

De vrouwelijke bokser Diana Prazak neemt een zeer ambitieus besluit door op een uitnodiging in te gaan om tegen de wereldkampioen en nummer 1 van de wereld Frida Wallberg te vechten. Beide vechtsters zijn totaal verschillend. De onverslaanbaar geachte Frida is een prachtige verschijning met blond haar en krijgt volop aandacht van media, sponsoren en fans. Diana daarentegen knoopt de eindjes aan elkaar en is in de anonimiteit bezig met haar gepassioneerde training.

Bijzonder is echter dat zij getraind wordt door zesvoudig wereldkampioen Lucia Rijker. Bittersweet volgt deze twee vrouwen en bouwt op naar een dramatische wending. Is dit waar Diana het allemaal voor deed? Filmmaker Marieke Niestadt geeft ons een unieke kijk in de wereld van het vrouwen boksen. Met aan de ene kant glitter en glamour en aan de andere kant het keiharde bestaan, de gepassioneerde trainingen en de gruwelijke gevolgen…

Meer informatie over de film vind je op www.bittersweetdocu.com

De film zal 27 september in première gaan tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial