Het verhaal van oud-topcrimineel John Jansen op het witte doek

crimineel

Dutch FilmWorks brengt in samenwerking met Karmic Pro Media de documentaire over oud-topcrimineel John Jansen uit Breda naar het witte doek. Jansen stond te boek als kopstuk van de beruchte Juliët bende die in de jaren negentig terechtstond voor drugshandel, ontvoering en afpersing van anderen criminelen. Daarnaast pleegde hij meerdere bankovervallen. Maar naast zijn criminele carrière heeft Jansen zich altijd actief ingezet voor de armen. Kort na zijn laatste gevangenisstraf won John 2,5 miljoen euro in een loterij en sindsdien is zijn liefdadigheid alleen maar toegenomen. Zo schonk hij een deel van zijn prijs aan de voedselbank. In Breda en omstreken staat hij bekend als de ‘moderne Robin Hood’.

Het is voor het eerst dat John Jansen naar buiten treedt. De oud-crimineel heeft de publiciteit altijd gemeden en heeft zich nooit eerder uitgesproken over zijn verleden. Documentairemaker Jay Oliveira volgde de markante John Jansen meer dan een half jaar. John vertelt openhartig over zijn criminele achtergrond en laat zien hoe hij zich nu inzet voor zijn medemens.

De documentaire is vanaf 22 september in de bioscoop te zien.

Over de film
De Bredase ex-crimineel John Jansen heeft een indrukwekkend crimineel cv. Jansen stond te boek als kopstuk van de beruchte Juliët bende die in verband wordt gebracht met de productie van ecstasy, handel in hasj en ontvoering en afpersing van andere criminelen. Daarnaast pleegde John meerdere gewelddadige bankovervallen, waar hij uiteindelijk voor werd veroordeeld. Nadat hij uit de gevangenis kwam richtte hij een stichting op voor dakloze jongeren en kort daarna won hij 2,5 miljoen euro in een loterij. Van dat geld doneerde hij meerdere malen aan de voedselbank. Jansen geeft als reden voor zijn vrijgevigheid dat hij zich druk maakt om de armoede in Nederland. En regels zijn volgens hem gemaakt ‘door de rijken voor de rijken’. Over zijn criminele verleden is hij heel open. “Ik zat in de hasjhandel, ik heb bankovervallen gepleegd, maar ik heb grenzen. Ik heb nooit iemand vermoord.” Spijt van zijn daden heeft hij niet: ‘Ik zou het zo precies weer over doen.’

Trailer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial