Vincent van Gogh – A New Way of Seeing

Voor het eerst kreeg een filmcrew volledige toegang tot de schatten van het Amsterdamse Van Gogh Museum. Deze documentaire eert 125 jaar na zijn dood een van ’s werelds meest geliefde kunstenaars en laat een unieke collectie van zijn werk zien. Curatoren en kunsthistorici geven hun interpretaties, terwijl recent onderzoek nieuwe onthullingen oplevert over Van Gogh.

vincentvangogh

Dit is een briljante nieuwe film over één van ‘s werelds favoriete kunstenaars.

Geniet van de volledige en ongekende toegang tot de schatten van het Amsterdamse Van Gogh Museum. De film markeert zowel een belangrijke her-vertoning van de collectie van het museum en de viering van de 125ste verjaardag van de dood van Van Gogh.

Ervaar het wonder van het zien van deze meesterwerken op het grote scherm, inclusief speciale gasten, waaronder wereldberoemde curatoren en kunsthistorici die hun kijk, interpretaties en verklaringen op Van Gogh’s werk bieden. Met exclusief nieuw onderzoek die recente ontdekkingen onthullen, heeft het Van Gogh Museum gezorgd voor het creëren van een onvergetelijke en niet te missen bioscoop ervaring.


VAN GOGH: 125 JAAR INSPIRATIE

Van Gogh inspireert wereldwijd mensen tot op de dag van vandaag. Dit jaar wordt zijn 125ste sterfjaar herdacht met een internationaal programma. In het Van Gogh Museum staat in de nieuwe inrichting zijn werk en leven centraal. Het verhaal van zijn leven en kunstenaarschap loopt als een rode draad over alle verdiepingen, waarbij niet alleen zijn schilderijen, maar ook de tekeningen en brieven een vaste plek krijgen. Voor het eerst worden mythes rondom Van Gogh – zoals zijn zelfmoord, ziekte en het oor – uitgebreid belicht.

In de tweede week van september onthult het Van Gogh Museum zijn nieuwe, open en transparante entreegebouw. Het bestaat uit de nieuwste, state of the art glasconstructies, onder meer 650 m² koud gebogen glas, glazen dakliggers van 12 meter en glazen vinnen in de gevels met een lengte van 9,4 meter. Met de nieuwe entree heeft het Van Gogh Museum, net zoals het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum, de ingang verplaatst naar het Museumplein. De extra 800 vierkante meter verbetert de bezoekersstroom en biedt meer ruimte voor een goede ontvangst en service. Hierdoor is het museum beter uitgerust voor een groeiend aantal bezoekers in de toekomst. 

Hoogtepunt van het Van Gogh Jaar is vanaf 25 september de blockbuster-tentoonstelling Munch : Van Gogh. Voor het eerst wordt uitgebreid aandacht besteed aan de overeenkomsten tussen beide kunstenaars. De tentoonstelling gaat dieper in op de essentie van hun kunst, hun artistieke ambities, de ontwikkeling in hun stijl en techniek en hun invloeden. Munch : Van Gogh is de eerste tentoonstelling in de Kurokawa-vleugel, onderdeel van het nieuwe entreegebouw. Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseren diverse Amsterdamse instellingen, onder meer EYE, Toneelgroep Amsterdam, De Appel, SLAA, een spetterend Munch : Van Gogh-festival.

Het Van Gogh Museum is een wetenschappelijk kenniscentrum: er wordt veel onderzoek verricht naar het leven en werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd. De kunsthistorische en materiaaltechnische kennis die dit oplevert wordt met het publiek gedeeld. Het meewerken aan de documentaire Vincent van Gogh – A New Way of Seeing is hiervan een voorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.