Recensie Undercover – Telefilm 2015

Cast:
Meral Polat, Nasrdin Dchar, Romijn Conen, Ali Ben Horsting, Burt Rutteman, Katja Ilina, Ergun Simsek, Nazmiye Oral, e.a.

Regie & scenario: 
Boris Paval Conen

Producent:
Dutch Mountain Film

Omroep:
KRO-NCRV

Uitzending:
Zaterdag 24 januari om 20.00 uur op NPO3.

 

Nugul Ozdemir is een 28 jarige Nederlands/Turkse politieagent. Ze werkt in een provinciestad in Noord Nederland. Als ze opdracht krijgt om bij een undercover operatie te assisteren in Amsterdam neemt ze die kans met beide handen aan. En niet alleen om haar carrière een boost te geven maar ook om afstand te nemen van haar bejaarde ouders bij wie ze nog in huis woont. Haar doodzieke vader moet verzorgd worden en haar moeder wil dat Nugul dat doet omdat de moeder iedere vorm van thuiszorg weigert. De gang naar de hoofdstad zal een ommekeer in Nugul’s leven veroorzaken.

undercover-telefilm-2015

Undercover, geschreven en geregisseerd door Boris Paval Conen speelt zich af in een Turks milieu en tegelijkertijd bij de hoofdstedelijke Hermandad. Het is van begin tot einde spannend en ook wel ontroerend ondanks dat het gebeuren nauwelijks afwijkt van alle reguliere ,crimi’s’ die we dagelijks op de buis voorgeschoteld krijgen. Merel zet een vrouw neer die haar ,mannetje’ staat en toch blijft ze door en door een vrouw. Als ze een keer haar nagels laat doen om een baan in een Turks restaurant te krijgen om daar ,undercover’ te gaan krijgt ze een sneer ,, zo je lakt zelfs je nageltjes!

Net voordat ze naar Amsterdam afreist staat ineens haar broer Gokham als een verloren zoon voor de deur van haar ouderlijk huis. Ze heeft hem in 20 jaar niet gezien omdat de ouders met hem gebroken hebben om een akkefietje uit het verleden dat grote gevolgen had voor de vader van het gezin. Toch zal hij een belangrijke rol spelen in de gebeurtenissen in Amsterdam.

Het hele verhaal achter ‘Undercover’ lijkt te switchen tussen de politie, de familie van Nugul en de georganiseerde misdaad achter het restaurant waar ze als serveerster gaat werken.

Dat geheel maakt van deze film dat je geboeid blijft kijken en geen idee hebt wie nu de dader is want er gebeurt steeds weer iets onverwachts en totaal nieuw. Zoals de brand die gesticht wordt in het restaurant die Nugul nog net op tijd geblust krijgt en daarbij naar het leven gestaan wordt door de dader. Het voorval levert haar een plaats in de familie van de restauranthouder op.

undercover-telefilm

Merel, alias Nugul, slaat zich dapper door de vele gevaren heen en weet een levensecht karakter neer te zetten.

Gelukkig komt Amor ook af en toe nog even om de hoek kijken met politieman Ruys die haar ,oppasser’ is en voor wie ze gevoelens kweekt die wederzijds zijn. Deze rol wordt gespeeld door Gouden Kalf winnaar Nasrdin Dchar.

Vooral de scenes met haar ouders zijn indrukwekkend. Ze probeert hen ervan te overtuigen het conflict met Gorkhan (haar broer) achter zich te laten want het valt haar zwaar helemaal alleen de zorg van haar bejaarde en hulp behoevende ouders te moeten dragen. Maar of dat lukt ziet u in deze Telefilm.

Conclusie: Undercover is ronduit klasse en een parel van een Telefilm die het bekijken meer dan waard is en een staaltje laat zien van onvervalst vakmanschap.

 

Recensie geschreven door: Geert Gielissen

 

 

 

About the Author

One thought on “Recensie Undercover – Telefilm 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like these

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial