Recensie Sunny Side Up – Telefilm 2015

sunny-side-up-3

Cast: 
Egbert-Jan Weeber, Hannah Hoekstra, Ko Zandvliet, Jason de Ridder
Regie: Lourens Blok | Scenario: Willem Bosch | Producent: Pupkin Film | Omroep: BNN 

Judith en Daan zijn een Amsterdam’s stel dat zeven jaar bij elkaar is. Ze hadden dit feit graag met een weekendje Barcelona willen vieren maar Daan is werkloos en zit krap bij kas. Via de baas van Judith mogen ze gebruik maken van een vakantiehuis, dit weekend, op Ameland. Wat ze niet weten is dat ieder jaar op 5 december het eiland helemaal op slot gaat. Toeristen zijn niet welkom. De pont vaart niet uit. De eilanders vieren het duizendjaar oude , Sunneklaas’.

Onwetend wat hun te wachten staat tuffen Judith en Daan in een opperbeste stemming over de afsluitdijk richting Harlingen om de veerboot naar het eiland te nemen. Halverwege roept de navigatie herhaaldelijk ,, Keer om ! Ga terug !” En, hadden ze dat nou maar gedaan dan was hun een horrorweekend bespaard gebleven.

Nauwelijks op hun bestemming aangekomen staan er twee jonge mannen voor hun deur met de dringende boodschap: ,, ga weg! Morgen om half negen gaat de boot. Je bent hier niet welkom ! Maar daar peinzen ze niet over. ,, Ik laat me niet wegjagen. Nooit !”brult Daan obstinaat tegen Judith. Maar Judith is er niet gerust op.

Ze hebben het maar wat naar hun zin in het comfortabele landhuis. Al pratend en drinkend komt ook veel oudzeer naar boven. Judith is ruim 2 jaar geleden vreemd gegaan en dat gooit Daan haar zelfs nu nog voor de voeten. ,Sorry! krijst ze,, wat moet ik dan nog meer zeggen dan sorry ? De ruzie loopt zo hoog op dat ze te voet het huis verlaat en in een dorpskroeg terechtkomt waar iedereen gemaskerd is als duivel en al wat vrouw is ontbreekt. Behalve Judith dan.

sunny-side-up-1

Met een flinke slok op verlaat ze de kroeg en loopt in het donker terug en neemt de verkeerde weg. Als ze omkijkt ziet ze dat er iemand achter haar aankomt….Dit is het startpunt van horrorachtige gebeurtenissen.

De film Sunny Side Up doet mij denken aan ,Strawdogs’ met Dustin Hoffman in de hoofdrol. Lourens Blok, de regisseur van deze film, is erin geslaagd om  een uiterst creepy verhaal neer te zetten op een populair vakantie eiland. Hannah en Egbert-Jan zijn geknipt voor deze rollen en zetten een schitterende performance neer vol met aantrekken en afstoten, gehuil en geschreeuw. 

Waar dit dan allemaal op uitdraait? Op een totale verrassing! Eng, dat wel ! Dus, hou je van griezelen dan zul je gekluisterd aan de buis zitten met dichtgeknepen billen om te zien waar dit heenvoert. Maar wel a la hollandaise! 

Sunny Side up is wat mij betreft absoluut geslaagd in haar doel! Knap gedaan !! Kijken dus !

–> Filmpagina Sunny Side Up

Recensie geschreven door: Geert Gielissen

6 gedachten over “Recensie Sunny Side Up – Telefilm 2015

 • Pingback: Sunny Side Up – Telefilm 2015 | Hollandse Film

 • 18 januari 2015 om 12:15
  Permalink

  Erg slechte film en volgens mij heeft Geert Gielissen de film zelf niet gezien dan had hij geweten dat er gefilmd is op Terschelling. Film is niet eng en al helemaal niet spannend. Wel saai en voorspelbaar.

  Beantwoorden
 • 18 januari 2015 om 15:01
  Permalink

  Sinds wanneer vertrekt de boot naar Ameland vanaf Harlingen?? Misschien eerst goed je huiswerk doen,voordat je ergens een film over maakt…….

  Beantwoorden
 • 19 januari 2015 om 08:51
  Permalink

  Ik vond het echt een hele slechte film. De koosnaam ‘lief’ werd zo vaak gebruikt dat het op een gegeven moment bijna klonk als nagels op een krijtbord. De ruzies kwamen echt veel te duidelijk zo uit het script en werden weinig overtuigend gebracht als je het mij vraagt. Het wilde ook nooit echt spannend worden en ik vond het verhaal ook niet af. Wat mij betreft echt geen aanrader.

  Beantwoorden
 • 8 mei 2015 om 21:26
  Permalink

  Deze film mocht overduidelijk niets kosten. Daar waar het uitwerken van een streekmysterie vraagt om capabele acteurs, is hier kennelijk volstaan met onbetaalde figuranten. Van het ‘eiland-verhaal’ komt dan ook werkelijk niets uit de verf, wat jammer is, want het idee is in de basis leuk. In de film ‘Het Zwijgen’ is zo’n plot bijvoorbeeld véél beter uitgesponnen. Wat overblijft is een gespannen relatie tussen de enige twee hoofdrolspelers, maar ook die spanning is houterig, afgeraffeld en ongeloofwaardig neergezet.

  Zo ook de rest van het verhaal. Waarom weet kennelijk iedereen dat in het bewuste weekend geen toeristen welkom zijn, behalve de hoofdrolspelers? Weet ook de eigenaar van het huisje, toch een goede bekende, dat niet? En zou een rederij in zo’n weekend een enorme veerboot leeg laten varen? Wat is eigenlijk de historische achtergrond van dit ‘1000 jaar oude feest’? Allemaal vragen waar de scriptschrijver geen boodschap aan heeft gehad. Het maakt het geheel tot een ontzettend vlakke vertelling.

  De film wordt nog een béétje gedragen door het prima acteren van Hannah Hoekstra. Egbert-Jan Weeber doet het veel minder, maar het kan er net mee door. Het is hoe dan ook niet voldoende om het zeer matige script te compenseren.

  Kortom, absoluut de moeite van het kijken niet waard.

  Overigens: ook de recensie rammelt aan alle kanten. Midsland ligt op Terschelling, niet op Ameland. De pont vaart wél, wat op zichzelf zoals gezegd nogal vreemd is. En dat de hoofdrolspelers het maar wat naar hun zin hebben in dat huis??

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2017 om 12:47
  Permalink

  wauw…….. naar mijn nederige mening, echt MEEST SLECHTE NEDERLANDSE FILM OOIT! maar goed, het kan niet altijd SUPER zijn; respect voor de mensen die het lef hadden om de kijkers van dit gebeuren te laten teleurstellen met hun 1.20.36 durende WAIST OF TIME. vooral NIET zo door gaan…. smaken verschillen; thank the lord!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial