Cinecrowd: 48 Days Film Project

48-hours-day-filmproject

In de aanloop naar het Nederlands Film Festival (25 september t/m 4 oktober) maakt een team van Nederlandse filmmakers in 48 dagen een complete speelfilm. In deze periode wordt een complete film bedacht, geschoten en ge-edit. Vrijdagavond 9 augustus krijgt het team van filmmakers een prop, regel tekst en een voorval te horen die in de film moeten voorkomen.

Dit unieke filmproject is een nieuwe stap in de samenwerking tussen het 48 Hour Film Projecten het Nederlands Film Festival. Sinds 2007 maken elk jaar meer dan 500 filmmakers in het eerste weekend van het Nederlands Film Festival een korte film in 48 uur. Nu dus ook een speelfilm in 48 dagen. Om de film te realiseren werken verschillende 48 Hour filmteams met elkaar samen.

Fedor van Rossem, winnaar van de 48 Hour Utrecht 2012 en een van de filmmakers in het 48 dagen team: “Na onze overwinning vorig jaar op het festival, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Een lange film draaien in 48 dagen is een bijzondere uitdaging, en om hem dan ook helemaal te bedenken en te scripten binnen die 48 dagen, met een team van verschillende filmmakers, dat is de uitdaging waar we voor staan.”

Filmmaker Sjoerd de Bont, winnaar van o.a. 48 Hour Breda en runner up in Rotterdam: “Normaal gesproken produceer je een speelfilm in een jaar tijd. Deze keer gaat we dat in 48 dagen doen. Een enorme uitdaging maar met deze teams gaat dat zeker lukken.”

Vanaf vrijdag 9 augustus zijn de inspanningen van het 48 dagen team wekelijks te volgen ode NFF website. Mensen die mee willen doen in dit bijzondere project kunnen via CineCrowd het project steunen. In ruil voor een financiele bijdrage aan de filmmakers beloven de filmmakers o.a. de namen van donateurs in de film te verwerken en er is zelfs de mogelijkheid een kleine rol in de film te verdienen. De film gaat donderdag 26 september, precies 48 dagen na de start, in de Rembrandt bioscoop, in premiere op het Nederlands Film Festival.

Het 48 Hour Film Project www.48hourfilm.com is een internationale korte filmwedstrijd in 120 steden. Dit jaar doen meer dan 40.000 filmmakers wereldwijd mee aan deze wedstrijd. Alle films worden in 48 uur gemaakt op basis van een random genre, character, line en prop. De beste 48 Hour films worden elke jaar op het Cannes filmfestival vertoond. Afgelopen jaar was daar de 48 Hour winnaar van Rotterdam van Jeroen Houben bij, met o.a. Nasrdin Dchar, Joke Bruijs enJohn Buijsman.

48 days film project 2013 1280×720 from CineCrowd on Vimeo.

Regisseurs:
Bart Termorshuizen, Hidde Simons, Fedor van Rossem, Sjoerd de Bont, Raymi Sambo, Jens Rijsdijk

Producent:
Richard Schut

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial