Teledoc: Satudarah – One Blood

foto[1]

NPO2 de Teledoc Satudarah – One Blood – Bekijken…

Satudarah, de motorclub die veelvuldig in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten, is een geheime wereld vol rituelen en codes. ‘Ouderwetse’ idealen zoals viriliteit, broederschap, trouw, moed en spiritualiteit staan er hoog in het vaandel.

De met een Emmy Award bekroonde regisseur Joost van der Valk kreeg exclusieve toegang bij Satudarah. Hij observeerde deze subcultuur van binnenuit, zoals hij dat eerder deed in Crips: Strapped ’n Strong (2009) en Haagse Sjonnie (2006). 

[bol_product_links block_id=”bol_5526e24a555c3_selected-products” products=”1002004007798090,1002004008139771″ name=”satudarah” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De film laat zien hoe de nieuwe generatie leiders – Angelo, Olla, Mima en Bota – Satudarah binnen enkele jaren ombouwen van een onbekend Nederlandse clubje tot een internationaal conglomeraat. Deze ontwikkeling gaat niet zonder problemen. Satudarah – One Blood toont hoe vooral de uitbreiding in Duitsland gepaard gaat met oorlog, verraad en een uiteindelijk verbod van de club bij de oosterburen.

Naast de ontwikkelingen op clubniveau geeft deze documentaire ook inzicht in de drijfveren van diverse leden van Satudarah. Olla en zijn diepgewortelde Molukse roots; Barend, full member bij de woonwagenafdeling, die in een voortdurend gevecht met justitie is verwikkeld; en Mickey, de hang around die zegt zijn leven te geven voor de club, maar er uiteindelijk in bad standing wordt uitgegooid en in de gevangenis belandt.

Trailer:

 

Politie pakt leden Satudarah op bij drugslab
woensdag 2 september 2015

De politie heeft dinsdagavond in Heerlen twee leden van motorclub Satudarah aangehouden. Dat gebeurde volgens de politie niet lang nadat het tweetal uit een drugslab in Brunssum was vertrokken. 

De twee mannen (32 en 41 jaar) komen uit de omgeving van Heerlen. Ze werden door de politie gevolgd toen ze een loods aan de Haefland in Brunssum verlieten en in een auto stapten. In Heerlen werd het tweetal aangehouden. Vervolgens viel een arrestatieteam de loods in Brunssum binnen, waar de twee vandaan kwamen. Daar was niemand meer, maar werd wel een middelgroot professioneel amfetaminelab gevonden.

Een speciale eenheid van de politie, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), is woensdagochtend begonnen met de ontmanteling van het lab.

Beide verdachten zitten vast

Bron: De Telegraaf


Criminaliteit en Satudarah innig verstrengeld

Bij de omroep NTR is maandagavond de documentaire One Blood over de outlaw motorclub MC Satudarah te zien. Enkele hoofdrolspelers in de film figureren ook in een andere document over de omstreden club. Het onderzoeksdossier Akutan over grootschalige drugshandel in het zuiden van het land.

Lees het hele bericht

oneblood

19 gedachten over “Teledoc: Satudarah – One Blood

 • 8 april 2015 om 19:32
  Permalink

  Gaaf! Ik hoop alleen dat het een eerlijke, recht voor zij raap documentaire is. En geen op kjjkcijfers belust stukje televisie-vlijt….

  Beantwoorden
  • 9 juni 2015 om 22:24
   Permalink

   Op RTL late night een voorstukje gezien is echt het kijken waard Niek

   Beantwoorden
 • 14 april 2015 om 09:13
  Permalink

  hoi satudarah.
  hier blijf ik voor thuis , en ga er zeker voor zitten.
  groet paul.

  Beantwoorden
  • 9 juni 2015 om 22:25
   Permalink

   Op RTL late night een voorstukje gezien is echt het kijken waard Paul

   Beantwoorden
 • 17 april 2015 om 19:38
  Permalink

  Olla en zijn diepgewortelde Molukse roots,behoud je roots mij pa zou trots op je zijn.pracht volk de Molukse gemeenschap

  Beantwoorden
   • 9 juni 2015 om 22:16
    Permalink

    Ik blijf hier zeker voor thuis na het zien van de beelden in rtl late night .
    hier stoor ik mij enorm aan al dat gekut rondom MC”S
    Ik snap de meeste MC”s wel
    Regering wil alle club huizen sluiten , dus hebben ze geen eigen plek meer .
    Laten ze bv. een scheet staat het al in negatief nieuws
    Minderheids groeperingen .
    MC:s kunnen wel met elkaar opschieten maar word weer negatief in het nieuws gezet .
    De witte boorden criminelen zijn erg gevaarlijk maar dat komt amper in het nieuws ,
    Teveel nieuws negatief waar geen kern van waarheid in zit
    Laat de club huizen open vind ik hebben ze hun eigen stekkie
    Zo ik heb ff mijn zegje gedaan hoe ik erover denk

    Beantwoorden
 • 2 juni 2015 om 21:02
  Permalink

  ik ben als burger bijna onder rijdend verkeer geduwd door een Satu om dat ik iets zij nadat hij mij en mijn vrouw en kleinkind bijna dood reed . Dat pikte hij niet . Hij was Satu en ik moest oppassen anders ?? Terwijl hij mij probeerde onder razende auto,s de snelweg op te duwen . Omdat ik sterk genoeg was en hij mij niet weg kreeg is hij ingestapt en weg gereden , met 220 kmh . Dus eervol ? Aan mijn hoela . Gewoon gek en misdadig.

  Beantwoorden
  • 8 juni 2015 om 15:09
   Permalink

   Ja , vast. Zo ken ik deze mannen niet. Maar een verhaal heeft altijd twee kanten. Korrel zout dus voor het verhaal van deze toetsenbord ridder.
   .

   Beantwoorden
  • 8 juni 2015 om 16:05
   Permalink

   Beste Ruud, je kan niet iedereen over één kam scheren. Je hebt overal idioten, jij hebt er helaas eentje getroffen maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal zo zijn. Dat gegeneraliseer wordt al (te) veel gedaan.

   Beantwoorden
  • 9 juni 2015 om 22:20
   Permalink

   Pas maar op dat er geen aanrijding door een witte boorden crimineel gebeurd die zijn veel gevaarlijker !!!

   Beantwoorden
  • 22 juni 2015 om 17:08
   Permalink

   Ruud,
   Ik weet beter en ben daarom overtuigd dat er FANTA in het spel zit.

   Stemmingmakerij hier..

   Beantwoorden
 • 9 juni 2015 om 14:25
  Permalink

  Nee Maar Ruud Ff zonder grapjes overal zitten wel fouten mensen ook in voebal clubs etc. dus scheer niet iedereen over 1 kant en Leef Gewoon in vrede Groetjes Jansen Van Linte

  Beantwoorden
 • 9 juni 2015 om 21:52
  Permalink

  Beetje jammer om zo weer in de publiciteit te komen…..eerst nosurrender nu satudarah.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 07:50
  Permalink

  Een ding kunnen we niet ontkennen. Het zijn wel mannen met karakter.
  Woord is woord. En daar hou ik wel van. Kan je van de Politie niet zeggen! Die liegen er maar wat op los voor eigen belang!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial